Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
opgeblazen buik tips

Opgeblazen buik? Speel vaker met deze 5 gouden lekkernijen!

Voor wie vaak last heeft van een opgeblazen buik, zijn alle tips welkom. We zouden namelijk niet willen dat je de deur niet uit durft, omdat je eruit ziet of je al 5 maanden in blijde verwachting bent. Gelukkig bestaan er een handjevol kruiden die komaf maken met die lelijke opgeblazen buik.

1. Zoethout tegen een opgeblazen buik

Zoethout kennen de meeste mensen in de vorm van (gezonde) snoep. Toch heeft dit zoete goedje ook heel wat gezondheidsvoordelen. Trek een thee van een zoethoutstokje en eventueel een blaadje munt als je zin hebt in een zoete traktatie met een lichtjes aardse smaak. Je zal zien dat je winderigheid er snel door mildert.

2. Kurkuma

opgeblazen buik tipsKurkuma heeft een ontstekingsremmende werking en werkt daarom uitstekend bij spierpijn. Maar ook op de symptomen van prikkelbare darm heeft het kruid een positieve invloed. Een heerlijk receptje voor een platte buik? Klik hier. Meer weten over de werking van kurkuma? Lees dan ook: De 5 grootste voordelen van kurkuma

3. Salie voor een platte buik

Minder bekend, maar net zo aromatisch en ontzwellend als munt. Er bestaan duizendeneen overheerlijke kookideeën om dit slimme kruid wat vaker te gebruiken. Voor een digestief theetje, kan je bijvoorbeeld eens Ginger BLAST met tijm en salie uitproberen.

4. Komijn

Komijn maakt eten licht verteerbaar. Het kruid zorgt ervoor dat de maag en gal meer sap afscheiden, waardoor winderigheid en een opgeblazen gevoel afnemen. Het geeft een warme, anijsachtige toets aan je gerechtjes.

5. Basilicum

In basilicumblaadjes zit een olie die krampen en een opgeblazen gevoel helpt wegwerken. Aan deze tips tegen een opgeblazen buik voegen we tenslotte nog graag een streepje algemeen advies toe: let op met suiker, frisdrank en koolzuurhoudend water en vooral: eet langzaam en kauw goed!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"