Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
opgeblazen gevoel

Opgeblazen buik? Zo geraak je er vanaf

Een opgeblazen buik zijn we liever kwijt dan rijk. Bovendien levert het ons vaak veel ongemak op, waardoor we ons minder goed kunnen concentreren op alles wat we moeten doen. Dankzij deze simpele tips prik jij die ballonbuik kapot. Zo geraak jij van die opgeblazen buik af.

1. Meer vezels

Bij een verstoorde darmflora is voeding met vezels, vezels en nog eens vezels the way to go. Voor een optimale werking van de darmen zijn voldoende vezels essentieel. Wie te weinig vezels binnenkrijgt, zal een bolle buik hebben als gevolg van de ophoping van gassen. Je vindt ze terug in vers fruit, groenten, zaden en zelfs in het natuurlijke drankje SkinnyLove. Een goede hydratatie is hier ook belangrijk, aangezien vezels zich volzuigen met vocht. Groenten zoals prei en uien kan je beter vermijden, deze veroorzaken extra gasvorming.

Lees ook: DIT moet je weten over vezels eten

2. Opletten met combinatie voeding

Fruit is doorgaans gezond en bevat suikers die de darmen snel verteren. Ten minste, als je oplet met wat je voor of na je stuk fruit eet. In combinatie met eiwitten of zetmeel zwelt je buik op voordat je het goed en wel beseft. Wanneer je bijvoorbeeld eieren hebt gegeten en je maaltijd afsluit met wat fruit, blijft dat fruit even lang in de darmen tot de eiwitten volledig zijn verteerd. Aangezien fruit anders snel verteerd, is dit tegennatuurlijk, met een opgezwollen buik als resultaat.

3. Eet rustig

Wie snel eet en in amper vijf minuten een maaltijd naar binnenspeelt, krijgt niet alleen het eten zelf, maar ook heel wat lucht mee binnen. Dat creëert extra gasvorming in de darmen. Het is belangrijk dat je langzaam eet en je jezelf bewust bent van elke hap die je neemt. Ook goed kauwen is bevorderlijk voor de spijsvertering. Bovendien voel je zo sneller wanneer je vol zit en ga je jezelf minder makkelijk overeten.

Lees ook: Verdikken we van te snel te eten?

4. Relax

Je hoort het al van ver aankomen: stress heeft een negatieve invloed op onze darmflora en op de spijsvertering. Extra ontspanning om je lichaam en je geest wat te ontspannen is dus ook een effectieve tip om van een opgeblazen buik af te geraken.

Lees ook: Wist je dat dit mineraal het perfecte anti-stressmiddel is?

Zo geraak jij eindelijk op een vlotte manier van die opgeblazen buik af.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"