Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Overtuigende gezonde voordelen van een boswandeling

Overtuigende gezonde voordelen van een boswandeling

Sport je absoluut niet graag? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Met een wandeling kom je evengoed aan je dagelijkse portie beweging en je moet er jezelf minder hard voor in het zweet werken. Ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannende manier van bewegen. Over de voordelen van wandelen kunnen we eigenlijk blijven schrijven en dan vooral over de voordelen van wandelen in de natuur. Dat is nog steeds beter voor je geest dan wandelen in de stad, omdat je brein daar meer zuurstof krijgt. Zeker nu tijdens de herfst is het perfecte moment voor een boswandeling aangebroken. Dit zijn vier gezonde voordelen van een boswandeling waardoor jij ongetwijfeld meteen je wandelschoenen wil aantrekken. overgang naar de herfst Het vallen van de blaadjes creëert een gezellige setting om er met je gezin of wat vrienden op uit te trekken voor een deugddoende boswandeling. Bovendien is het ook nog eens goed voor je gezondheid, benieuwd naar de gezonde voordelen van een boswandeling? Hieronder vind je ze allemaal!

1. Beter immuunsysteem

gezonde voordelen van een boswandeling Voel je jezelf een beetje verkouden en wil je daarom liever thuisblijven van die wandeling? Vanaf nu is dat geen excuus meer! Het is namelijk bewezen dat wie een beetje ziek aan het worden is net baat heeft bij een stevige wandeling in de natuur. De frisse lucht van de natuur geeft je immuunsysteem een boost en kan ervoor zorgen dat je verkoudheid verdwenen is nog voor hij goed en wel is doorgebroken. Een sterker immuunsysteem is zeker tijdens de koude dagen van het najaar meer dan welkom, aangezien veel winterkwaaltjes dan hun intrede doen. Hoe de natuur daarin slaagt? Door rond te lopen in de natuur verhoogt de activiteit van de witte bloedcellen in je lichaam. Die bloedcellen spelen een essentiële rol bij de werking van het immuunsysteem. Nood aan een extra tip om je immuunsysteem te boosten? Drink na je wandeling warm water met wat Ginger BLAST extract om je sinussen volledig open te zetten. Gember en citroen werken ontstekingsremmend en vechten daarom even hard mee tegen die virussen dan de frisse buitenlucht. Lees ook: Je immuunsysteem verbeteren doe je dankzij deze 5 effectieve tips

2. Minder stress

stresshormoon cortisol Wie een wandeling maakt door de natuur, meer specifiek door een bos, heeft opvallend lagere cortisolgehaltes in het bloed dan wie een wandeling maakt in de stad of simpelweg niet wandelt. Dat komt omdat de frisse lucht en de fysieke activiteit van de wandeling de bloeddruk verlagen en de hartslag stabiliseren. Bovendien helpt een wandeling in de natuur je hoofd even leeg te maken en is het de ideale ontsnapping aan de dagelijkse drukte. Daarom biedt een wandeling in het bos soms het ideale perspectief om bepaalde problemen op te lossen. Het kan evengoed zijn dat je terugkeert met een nieuw idee voor een project. Een van de gezonde voordelen van een boswandeling is dus een stressverlagend effect. En toegegeven: dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Lees ook: 5 simpele dingen waardoor je eindelijk kan ontstressen

3. Gezonder hart

gezond hart Aangezien wandelen door de bossen je hartslag stabiliseert, spreekt het voor zich dat wandelen je een gezonder hart oplevert. In een omgeving vol natuur zoals de prachtige herfstblaadjes, ga je automatisch meer bewegen. Hoe meer fysieke activiteit je onderneemt, hoe beter je hart en bloedvaten gaan functioneren. Voldoende beweging is dus niet alleen gezond voor je dieet! En die boswandelingen? Die hebben ons hart al lang gestolen. Lees ook: Wat verklapt je hartslag over jouw gezondheid?

4. Hogere levenskwaliteit

hartgezondheid Wie af en toe zijn geliefde stad verlaat en de rust van de natuur en de bossen opzoekt, zal daar zeker voordelen van ervaren op gezondheidsvlak. Af en toe een stevige boswandeling maken, beïnvloedt je algemene gezondheid op een positieve manier. Dat is dan weer belangrijk om een lang en gezond leven te leiden. En hoe gezonder je bent, hoe langer je ook van dat gezonde lichaam kan genieten. Op naar het groene stukje in jouw buurt! Lees ook: Stevig doorwandelen heeft dit effect op je lichaam Deze 4 gezonde voordelen van een boswandeling zijn meer dan overtuigend genoeg om eens naar buiten te gaan tijdens de herfst!
Vorig artikel Lombardia Food Creator nv: duurzaam en lokaal ondernemen zonder toegevingen