Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
pastinaak voordelen

Door dit simpele opmaaktrucje zie je er direct veel jonger uit

Make-up dragen we allemaal, in de eerste plaats om er mooier en jonger uit te zien. Maar wat als je het fout doet? Ga je er dan juist ouder uitzien? In bepaalde gevallen wel.

Onderzoek

Amerikaans onderzoek lijkt nu een belangrijk geheim achter de illusie van de eeuwige jeugd te hebben ontdekt. Wetenschappers bekeken foto’s van zo’n achthonderd vrouwen tussen de twintig en tachtig jaar. De vrouwen hadden een verschillende huidskleur en waren telkens anders opgemaakt. De vrouwen die jonger werden geschat bleken één ding met elkaar gemeen te hebben: hun wenkbrauwen waren donkerder getekend of geverfd.

Donkere kader, lichte kruin

Hoe donkerder je wenkbrauwen zijn, hoe jonger je dus wordt geschat. Volgens de wetenschappers heeft dit vooral te maken met het feit dat de kleur van je wenkbrauwen met de jaren lichter wordt. Zo lang je de kleur dus goed bijhoudt, zul je ook niet zo snel ouder worden geschat. We kunnen dus maar beter snel wat handiger worden met dat wenkbrauwpotlood. Of we kunnen onze wenkbrauwen onder handen laten nemen door een professional, want wenkbrauwen omkaderen je gelaat. Een pro kan je ook vertellen welke kleurschakering het beste bij je haarkleur past. Heel wat ladies kiezen namelijk voor een tintje lichter of zelfs blond naarmate de jaren vorderen. De kleur van je brows mag wel wat donkerder zijn dan je highlights, dat is zelfs modern. Toch mag het verschil ook niet te groot zijn.

Do's & don'ts

Heel donkere wenkbrauwen bij een look zonder make up hebben ook een averechts effect. Als je je wenkbrauwen bijtekent, probeer dan ook eens de opmaaktrucje jongervolgende verjongende opmaaktrucjes uit:
  • Gebruik geen glans of glitter rondom je ogen. Met de uitzondering van een paar valse wimpers (met vastzittende glitter) voor een feestje. Glimmend poeder heeft de onhebbelijke gewoonte om in elk lijntje en rimpeltje te kruipen en tekenen van ouderdom te accentueren. Perzik-of parelmoerkleurige oogschaduw geeft ook een mooie, heldere blik.
  • Eigenlijk is oogschaduw in poedervorm minder geschikt eens je een bepaalde leeftijd hebt. Romige structuren zijn gladder en blijven langer zitten, ook op je wangen. Ga dus op zoek naar oogschaduwcrème en ditto blush.
  • Smokey eyes zijn mysterieus en sexy, maar kunnen wat moeilijker liggen op latere leeftijd. Ze hebben namelijk hetzelfde effect als glitter. Wanneer je te donkere kleuren gebruikt, krijg je bovendien een harde look. Wil je toch smokey eyes? Gebruik aardetinten, of blauw. Die laatste tint doet het natuurlijke wit van je ogen beter uitkomen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"