Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
pendelen leuker maken

Pendelen leuker maken met deze 5 nuttige tips

Een werkdag gaat doorgaans even vlug voorbij als een sneltrein: je hebt niet veel tijd om bij dingen te blijven stilstaan, omdat je zoveel gedaan moet krijgen. De echte trein die je 's morgens naar je werk neemt, is daarentegen de perfecte plaats om even tot rust te komen. Pendelen leuker maken? Dat is geen probleem dankzij deze vijf nuttige tips.
Pendel jij elke dag over en weer naar je werk en terug? Dan ben jij een van the lucky ones die de tijd onderweg naar het werk kan gebruiken om te ontspannen en om iets leuks te doen voor jezelf. Ja, echt waar, je kan pendelen leuker maken door je tijd goed te besteden. Pendelen is niet noodzakelijk tijdverspilling. Door enkele kleine tips kan je van dat moment in de ochtend helemaal jouw moment maken, waardoor je met een goed humeur van je trein stapt.

1. Lees

Leg die smartphone voor een keertje weg tijdens je halfuur durende trein- of busrit en kies eens voor ontspannend leesmateriaal. De krant kan je eventueel digitaal lezen, maar om echt even te ontspannen en los te komen van de realiteit voor of na je werkdag is een boek of een magazine ideaal. Je moet jezelf geen zorgen maken over files en andere vervelende zaken die je stress kunnen bezorgen, dus je kan je volledig concentreren op dat boek dat je al lang wilt lezen of je favoriete tijdschrift. Kleine tip: misschien toch opletten dat je jouw eindhalte niet mist. Het enige wat je wel stress kan bezorgen, zijn eventuele vertragingen met het openbaar vervoer, maar hey bekijk het positief: gewoon meer leestijd en meer tijd voor jezelf. Geen fan van boeken? Haal dan een boekje in huis met informatie over je volgende vakantiebestemming, zo kom je al heel wat te weten en ben je meteen in een goed humeur door die vakantie in het vooruitzicht.

Lees ook: 6 doorslaggevende redenen om meer te lezen

2. Luister podcasts

pendelen leuker maken Wie zegt dat je tijdens het pendelen niets kan bijleren? In plaats van doelloos de zoveelste keer je sociale media feed te refreshen, kan je jouw tijd evengoed nuttig besteden door naar een podcast te luisteren. Zo heb je iets om jezelf op te concentreren, luister je naar iets waarin je geïnteresseerd bent en leer je meteen iets bij. Het grote pluspunt? Over àlle soorten onderwerpen bestaan er podcasts. Je kan dus kiezen uit een uitgebreid aanbod waarin je zowel comedy, inspirerende talks, nieuwtjes of echte luisterverhalen terugvindt. Downloaden en luisteren maar.

3. Plan je dag

pendelen leuker maken Om jezelf op het werk al heel wat tijd te besparen, kan je tijdens het pendelen rustig je dag overlopen en opschrijven wat je allemaal moet doen. Dat kan zowel op de heenrit naar je werk voor die dag, als op de terugrit naar huis voor de dag erna. Op die manier heb je een duidelijk overzicht van wat je allemaal moet doen, wat je productiviteit bevordert. Als je dit anders pas doet als je op je werk zelf aankomt, verspil je hier heel wat tijd aan. Tijd die je eigenlijk kan gebruiken om het werk zelf te doen. Al hoeft die planning niet alleen over werkgerelateerde zaken te gaan, je kan evengoed de tijd nemen om je workouts voor die week in te plannen en sociale afspraken erbij te schrijven.

4. Brainstormen

De ideale plek om nieuwe ideeën op te doen? De trein. Open je notebook, kijk rond en laat de indrukken van de mensen en de landschappen om je heen je inspireren tot nieuwe ideeën. Het is het ideale moment om even vrij te brainstormen, zonder collega's die je met vragende blikken aankijken tot je met een nieuw superidee afkomt of zonder gezin dat op de achtergrond je aandacht vraagt. Creativiteit komt op momenten zoals deze, je weet nooit wat je kan inspireren!

Lees ook: Gebrek aan inspiratie? Zo kan je creativiteit stimuleren

5. Ontbijt

Heb je 's morgens thuis geen tijd om rustig te ontbijten? Neem je ontbijt dan mee on the go en geniet ervan op de trein. Een drankje zoals het natuurlijke SkinnyLove in een handige shaker en je favoriete fruit in een bakje en je bent er helemaal klaar voor. Zo kan je bewust je ontbijt opeten. Het ontbijt meenemen op verplaatsing is een veel beter idee dan het gewoonweg overslaan. Op die manier wordt jouw metabolisme samen met jou wakker op weg naar het werk.

Lees ook: Dit ontbijt is een stiekeme dikmaker

Pendelen leuker maken is minder moeilijk dan je dacht!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"