Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
perfecte liefdesbrief

De perfecte liefdesbrief in 4 simpele stappen

Geen enkele liefde is een sprookje, maar er bestaat wel zoiets als de perfecte liefdesbrief. Het is dan ook een traditie die al duizenden jaren bestaat, en die we absoluut in ere moeten houden! Weg met dat knullige kaartje voor Valentijn of jullie speciale dag, enter de ultieme liefdesbrief! En ja, we schrijven niet meer elke dag. Al helemaal niet op papier. Daarom: 4 eenvoudige stappen om je op weg te helpen.

1. Neem tijd

Een goede liefdesbrief wordt 10 x beter als je er rust en tijd voor neemt. Dat verdient je wederhelft toch als je voor dit bijzondere cadeau kiest? Laat je boodschap rijpen in de dagen voor je aan de taak begint. Denk bijvoorbeeld na over wat je echt wil zeggen in de file of bij je dagelijkse wandeling. Terwijl je met andere dingen bezig bent, lukt het vast beter om de ideeën te laten stromen. Tijd nemen betekent ook dat je zorg besteedt aan mooi briefpapier en schrijf, als het even kan, met inkt en een kroontjespen. Denk erom dat deze brief nog door je achterkleinkinderen zal gekoesterd worden!

2. Schrijf wat je niet (of nooit) zegt

Ben je echt geen romanticus? Som in je hoofd gewoon even op waarom jij en je partner zo goed bij elkaar passen. Voor elke goede reden kan je ongetwijfeld wel 5 voorbeelden of anekdotes vinden. Die schrijf je op. Of als je veel te weinig die simpele vier woordjes zegt, start dan een paragraaf met 'ik hou van jou' en de tientallen manieren waarop. Zo wordt de brief ook een belevenis voor jezelf: je kan de hele tijdlijn van je relatie overlopen op zoek naar de meest saillante details. Als je maar wegblijft van clichés; die zijn onpersoonlijk en oninteressant.

3. Blik vooruit

Een goede liefdesbrief viert niet alleen jullie geschiedenis samen, maar belicht ook jullie toekomst. Koester je een stille hoop om je relatie naar een volgend niveau te tillen? Zie je hem of haar als een geschikte ouder? Kruip in je pen en laat je partner weten hoe je stoutste dromen er voor jullie tweetjes uitzien.

4. Voor altijd

De afsluiting van je brief is een gedroomde kans om je engagement nog 's extra in de verf te zetten. Zo krijgt ook je visie voor jullie gezamenlijke toekomst een nieuwe dimensie. Ouderwets? In zekere zin is een liefdesbrief dat ook, maar in de goede zin van het woord. En is 'voor eeuwig en altijd' niet de mooiste zinsnede na 'ik zie je graag'?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"