Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
planten in huis

Waarom je planten in huis moet halen

Een beetje groen in huis is altijd een goed idee. Planten maken je interieur niet alleen af, ze zijn ook goed voor de gezondheid en zien er gewoon mooi uit. Wij verzamelden alle redenen waarom jij meer planten in huis moet halen.

1. Zuurstof in de lucht

Veel planten in huis zorgen voor een zuivere lucht en meer zuurstof. Dat komt omdat planten eigenlijk net zoals wij 'ademen'. Ze vullen je huis met zuivere lucht, omdat ze giftige stoffen omzetten in zuurstof. Ze verhogen de luchtvochtigheid met maar liefst 15%, waardoor ze een ontspannend en rustgevend effect hebben.

Lees ook: Deze plant is de oplossing voor al jouw kwaaltjes

2. Gezelligheid

 Een onbetwistbare reden om planten in je interieur te zetten, is dat alles er meteen heel wat gezelliger uitziet. Het is de perfecte manier om alles wat huiselijker te maken en het een persoonlijke touch te geven. En geef toe: wanneer je een huis binnenstapt vol mooie planten voel je jezelf toch automatisch meer op je gemak?

3. Goede concentratie

Meer zuurstof in de lucht betekent ook betere concentratie. Uit onderzoek blijkt dat een plant op de werkvloer ervoor zorgt dat je beter werkt en dat je minder stress hebt. Goed nieuws voor de thuiswerkers onder jullie dus. Je weet wat je moet doen! En voor de rest: misschien eens vriendelijk vragen op het werk of je planten mag neerzetten?

Lees ook: Dankzij deze Scandinavische trend heb jij minder stress

4. Diepe nachtrust

planten in huis Wie slaapproblemen heeft kan zijn redding zoeken het plaatsen van enkele planten in de slaapkamer. Deze natuurlijke reiniging van de lucht zorgt voor meer zuurstof en meer aromatische stoffen, waardoor je makkelijker in slaap valt. Bovendien zou je zo ook dieper slapen. Als je zeker wil zijn van een goede nachtrust is SleepDust ook altijd een aanrader. Dat in combinatie met wat planten in de kamer garandeert jou een hemelse nachtrust.

5. Gelukkiger gevoel

Planten in huis, dat heet dan gelukkig zijn. Het is algemeen bewezen dat mensen zich gelukkiger voelen wanneer ze buiten in de natuur zijn. Door planten toe te voegen aan je interieur, breng je dat stukje buiten naar binnen, wat jouw humeur ten goede komt. Ook het feit dat je voor die plant kan zorgen om hem in leven te houden, draagt bij aan het geluksgevoel.

Lees ook: 12 manieren om je elke dag gelukkiger te voelen

Ben jij ook zo gek op mooie planten en bloemen om je interieur af te maken? Dan weet je nu ook waarom je er zo vrolijk van wordt en waarom het een goed idee is om zoveel mogelijk planten in huis te halen. Er is niet veel decoratie dat hetzelfde effect heeft op je gezondheid...

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"