Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Pompelmoes, een veelzijdig stukje fruit

Pompelmoes, een veelzijdig stukje fruit

Met een pompelmoes kun je veel meer kanten uit dan enkel het maken van een fruitsapje. Verwerk ze liever in stukken in een gerecht, dat is veel lekkerder en bovendien SkinnyProof!

Pompelmoes is heel gezond. Ze bestaat grotendeels uit water en is daarnaast rijk aan vezels, kalium en vitamine C. Pompelmoes is ook een veelzijdig stukje fruit. Je kunt ze zowel bij het ontbijt, lunch als de avondmaaltijd eten. Een pompelmoes is bovendien een zalig fris-bitter vieruurtje!

Bij het ontbijt

Laat de fruitpers maar in de kast liggen: eet fruit het liefst in stukken zodat je er lekker op kunt kauwen. Zo schud je je hersens wakker en komt je vertering op gang. Een goede en SkinnyProof start van de dag is een pain des fleurs meergranen met geitensmeerkaas, wat blaadjes rucola en partjes pompelmoes. Liever iets zoets? Besmeer dan een pain des fleurs met cacao met de SkinnyLove chocospread en beleg met partjes pompelmoes. Een goddelijke combinatie!

Bij de lunch

pompelmoesMaak een fruitsalade met partjes pompelmoes, appelsien, granaatappelpitjes en veldsla. Meng voor de dressing een halve koffielepel geraspte gember, het sap van een kwart pompelmoes, een kneepje citroensap en fijngesneden blaadjes munt en meng door de salade. Bestrooi met pompoenpitten en zwarte peper en serveer met pain des fleurs naar keuze.

Als avondmaaltijd

Zalm met pompelmoes en rijst

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stuks zalmfilet
  • Volle rijst
  • 2 stuks pompelmoes
  • 2 handjes (gemengde) sla
  • 1 limoen
  • 1 lente-ui
  • peper & kruidenzout

Bereidingswijze:

pompelmoes met zalmKook de rijst als aangegeven op de verpakking. Schil de pompelmoes en snijd de partjes los. Vang het sap op. Maak een dressing van (een deel van) het sap, een beetje limoensap, kruidenzout en peper. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Bak in een hete pan met een beetje olijfolie de zalm op de huid bijna gaar. Het is lekker wanneer de binnenkant nog iets rauw is. Haal de zalm uit de pan en bak de ringetjes lente-ui eventjes in de pan. Verdeel de sla over twee borden, schep de rijst erop en leg de partjes pompelmoes erop. Leg de zalmfilets op de borden en schenk er de dressing over.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"