Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
pompelmoes

Is pompelmoes pittig voor je dieet?

Geen geur die ons meer naar warm weer en zomerse dagen doet verlangen dan de geur van pompelmoes of grapefruit. De tropische citrusvrucht heeft een zoete smaak met een zurige nasmaak waar wij helemaal gek op zijn. Bovendien brengt de vrucht een aantal krachtige gezondheidsvoordelen met zich mee waardoor we alleen nog meer van deze fruitsoort houden.

1. Lager risico op osteoporose

Magnesium en calcium zijn beide essentiële mineralen om de botdichtheid te verbeteren en te verstevigen. Bij mensen die osteoporose of botontkalking hebben, neemt de stevigheid van het bot af, doordat het oud botweefsel voortdurend afgebroken wordt. Een tekort aan magnesium is hier meestal een van de hoofdoorzaken van. De aandoening komt meestal pas op na 65-jarige leeftijd. Vruchten zoals de pompelmoes die boordevol magnesium zitten, zijn dus ideaal om deze aandoening tegen te gaan.

2. Sterkere weerstand

Wie dagelijks een grapefruit eet zou een betere weerstand hebben. Zoals eerder vermeld is de pompelmoes een citrusvrucht. Dit type vruchten hebben een hoog vitamine C-gehalte. Vitamine C is belangrijk omdat er veel antioxidanten inzitten, die je lichaamscellen beschermen tegen verschillende schadelijke bacteriën en virussen. Pompelmoes kan je weerstand dus versterken, omdat het verschillende vitaminen en mineralen bevat die ontstekingen kunnen voorkomen.

Lees ook: Deze 3 voedingsmiddelen beschermen jouw lichaam tegen de schade van luchtvervuiling

3. Gezonder hart

Het regelmatig eten van grapefruit doet alleen maar goeds voor je hart. De antioxidanten in de vrucht doen de risicofactoren van hartziekten, namelijk een hoge bloeddruk en cholesterol, verminderen. Onder andere de rijke hoeveelheid kalium is hier verantwoordelijk voor. Ook de grote hoeveelheid vezels in de pompelmoes kunnen een verklaring vormen voor de positieve effecten op het hart. Een gezonde vrucht voor een gezond hart!

Lees ook: Dit verschil tussen een hartaanval bij mannen en vrouwen moet je kennen

4. Hydraterende fruitsoort

Voor wie moeite heeft om zijn dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen, is de pompelmoes ideaal. Het gewicht van deze fruitsoort bestaat voor maar liefst 88% uit water. Je zal nog steeds water moeten drinken om voldoende te hydrateren, maar kleine beetjes zoals dit helpen je alvast op de goede weg!

Lees ook: 6 tips om makkelijker voldoende water te drinken

5.Goed voor gewichtsverlies

vermoeidheid slecht voor dieet De grapefruit is een heel gezonde vrucht, omdat het veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevat. Van de fruitsoorten is het zelfs een van de vruchten met het minste aantal calorieën. Het grote voordeel van de pompelmoes? Je kan er zeker van zijn dat je minstens vijftien verschillende vitaminen en mineralen binnenkrijgt en bovendien zal de vrucht je met een verzadigd gevoel achterlaten. Voor wie graag van de gezondheidsvoordelen van de pompelmoes profiteert, maar minder fan is van de zurige smaak, is er goed nieuws. De natuurlijke kuur SkinnyLove bevat het ingrediënt, maar smaakt er minder hard in door. In combinatie met andere vitaminen en mineralen zorgt dit drankje voor een ultieme boost van je dieet. De ideale fruitsoort om meer mee af te vallen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"