Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
positieve mindset

Positieve mindset krijgen tijdens quarantaine? Zo doe je dat!

De quarantaine is voor veel mensen een zware periode. Ze voelen zich eenzaam, missen sociaal contact of de gezellige drukte buiten. Maar wij willen ervoor zorgen dat niemand opgeeft en probeert om positief te blijven denken. In dit artikel geven we tips voor het krijgen van een positieve mindset, die is nu belangrijker dan ooit.

Wat is een positieve mindset?

slaap Een positieve mindset krijgen betekent eigenlijk niet veel meer dan positief denken. Positief denken over mensen en je omgeving. Begrijp ons niet verkeerd, we willen niet dat je altijd happy bent. Je mag gerust slechte dagen hebben of je niet goed in je vel voelen. Je bent uiteindelijk maar een mens. Maar je kan wel een balans vinden in je positieve en negatieve gedachten & in het algemeen optimistischer zijn.

Lees ook: In shiften werken en gezond eten? Dat doe je zo!

Gezonde resultaten

Hoe positiever je denkt, hoe gezonder je je zal voelen. En dat is niet zonder reden. Je levensverwachting zal stijgen, je hebt minder kans op depressies en angsten, je mentaal welzijn zal verbeteren en je cardiovasculair systeem zal sterk verbeteren. En als je positief denkt over hoe goed je bezig bent qua afvallen, komt het helemaal goed! Hieronder lijsten we enkele tips op die je kan gebruiken om die felbegeerde positieve mindset te bereiken!

Lees ook: De werking van SkinnyLove ontdek je hier!

1. Begin je dag goed

positieve mindsetHoe je ochtend verloopt heeft een effect op de rest van de dag. Met een goede nachtrust gaat alles al een pak beter verlopen! Als je uitgeslapen wakker wordt kun je veel meer bereiken en zal je je beter in je vel voelen. Bachbloesems maken je rustig en helpen je om snel in slaap te vallen én door te slapen. Dat is één van de ingrediënten die je vind in SleepDust.

Lees ook: Een gezonde levensstijl volhouden? Dankzij deze tips lukt het je!

positieve mindset2. Obstakels overwinnen

Je gaat elke ongetwijfeld obstakels tegenkomen, of je nu uitgeslapen bent of niet. Geen zorgen: die obstakels kan je overwinnen. Je moet gewoon leren focussen op positieve dingen, hoe klein die ook zijn. Als je bijvoorbeeld in de file staat heb je tijd om de rest van je podcast te beluisteren. Of als je net te laat komt in onze Xperience store kan je ook altijd via onze webshop bestellen.

2. (H)erken je fouten

Je bent niet perfect. Je gaat fouten maken en falen in verschillende dingen, in verschillende jobs en in de ogen van verschillende mensen. In plaats van je te focussen op de dingen waarin je faalde, kan je denken hoe je die dingen in het vervolg beter kan doen. Als je bijvoorbeeld last hebt van emotioneel eten en je niet in een vicieuze cirkel wil belanden, kan je je problemen rechtstreeks oplossen in plaats van naar eten te grijpen. Als je laatste dieet niet gelukt kan je andere alternatieven opzoeken. Tip: hoe langer je je verzadigd voelt, hoe minder snel je honger hebt. Geen dieet nodig dus? Niet als je SkinnyLove gebruikt. Vezelrijke ingrediënten als citroen, pompelmoes, komijn en acaciagom maken SkinnyLove zeer vezelrijk¹⁰. Leer jezelf te accepteren en je leven zal zoveel gemakkelijker gaan.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"