Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips yoga outfit

Ready to relax? De beste yoga-outfit kies je zo

Wil je aan yoga doen, maar zoek je nog tips voor de juiste kleding? Hieronder geven we je 5 praktische wenken voor het uitkiezen van de perfecte yogakleding. Hint: zacht, comfortabel en soepel zijn de codewoorden.

1. Een tweede huid

Misschien verstop je jezelf graag achter een dikke joggingbroek en een verhullend T-shirt. Tijdens een yogales kunnen die hinderlijk werken. Kies het liefst bovenstukken uit zonder mouwen, zodat je bewegingsvrijheid hebt. De pijpen van je yoga pants zijn ook beter smal. Wie weet zit je met het foute idee over de stijl die een yogi 'moet' hebben? Misschien heb je nog een harembroek van op vakantie die je per se aan wil, of een jazzy losse broek uit de dansles? Niet doen, want broeken met een 'relaxed fit' kunnen afzakken. Kort gezegd is alles wat je yogapraktijk kan verhinderen (of je concentratie verstoren) een boosdoener. Op zoek naar de perfecte legging? Kies een exemplaar in een zachte stof, die aanvoelt als een tweede huid. Zorg voor een hoge tailleband uit hetzelfde materiaal als de broek. We hebben allemaal al eens meegemaakt dat de elastiek uit een goedkope sportbroek sprong. Niet alleen erg onpraktisch, maar ook niet erg esthetisch.

2. Doe je beha uit

tips yoga outfit... en trek een sportbeha aan! Vooral naarmate je meer vordert in je asana's of oefeningen, zal je de sluitingen van je gewone beha erg storend vinden. Kies je bovendien voor een iets langere bustier, hoef je geen t-shirt te kopen.

 

 

3. Bio, a.u.b

Mooi, dat betekent in deze tijden ecologisch. En waarom zou dat ook niet zo zijn? Het past helemaal in de yogafilosofie en in de levensvisie van SkinnyLove. Fraai en duurzaam materiaal is bijvoorbeeld bamboe of gerecycleerd materiaal van PET-flessen. Of biokatoen natuurlijk. Een beetje synthetisch elasthaan of lycra blijft wel nodig, om de kledingstukken zo rekbaar te maken als jouw toekomstige yoga-zelf.

4. Pastel troef

Blader maar eens door een yogamagazine: dat staat helemaal vol muntgroen, zachtgeel en babyblauw. Om helemaal één te worden met je omgeving, zonder storende prikkels, kies je het liefst voor zachte tinten. Lichte tinten ondersteunen je ontspanning. Of dit advies je helpt, hangt natuurlijk deels af van je karakter en smaak. Helemaal verliefd geworden op die smaragdgroene legging met clownvissen en fuchsia palmbomen? Go for it, zouden we zeggen. Zeker als je met zo'n blitse broek extra veel zin hebt gekregen om naar de sportschool te vertrekken.

5. Snoezelwarm op de mat

De meeste yogadocenten maken op het einde van de les tijd voor een streepje meditatie. Het is dan wel zo gezellig als je een omslagdoek (bijvoorbeeld een pashmina of kasjmieren sjaal) en beenverwarmers bij je hebt (dat is trouwens een erg leuk en eenvoudig handwerkproject!). Yogawinkels verkopen ook speciale shawls en wollen haarbanden. Door de rust na de yoga-oefeningen gaat je hartslag naar omlaag, waardoor je lichaamstemperatuur een beetje daalt. Dus zelfs als je docent de les afsluit met enkel een slag op de gong of een namaste, kan je zo'n opwarmertje goed gebruiken.

Sokken of blote voeten?

Blote voeten is het handigste om geen hinder te ondervinden. Yogi's kopen speciale sokken met open tenen. Op die manier blijven je voeten lekker warm maar heb je toch nog voldoende grip, wat bij bepaalde asana's goed van pas komt.

Nog een tip? Drink achteraf gemberthee om je lichaam te hydrateren. Van de variant met tijm en salie krijg je het lekker warm. Dat is ook het geval bij gemberthee met matcha. Matchapoeder is perfect om het ontspannende effect van de yoga nog wat langer te laten nazinderen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"