Dit recept combineert al het goede van olijven, olijfolie met een vleugje zongedroogde tomaatjes. Olijven bevatten amper calorieën en olijfolie heeft onvermoede gezondheidsvoordelen. Het is in een handomdraai klaar en smaakt erg lekker bij een groentepasta of -risotto, of als beleg op crackers.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 150 g ontpitte groene olijven
- 100 g zongedroogde tomaten
- een scheutje olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 snuifje peper en eventueel kruidenzout
Hoe maak je het?
Voeg de olijven, zongedroogde tomaten en het teentje knoflook samen in een blender en giet er een flinke scheut olijfolie over. Mix heel kort, want olijven kunnen snel puree worden. Je wil graag een beetje
bite ! Kruid met peper en heel weinig kruidenzout, want olijven hebben doorgaans al een zoute smaak. Smakelijk! #
keepitsimple