Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Recepten voor en door SkinnyLovers

Recepten voor en door SkinnyLovers

Voor deze recepten heb ik me volledig laten inspireren door de SkinnyLovers zelf. Er zijn veel mensen die wel goed weten wat ze mogen eten en wat niet, maar niet hoe ze nu met de producten aan de slag moeten.

In de SkinnyLove* community op Facebook kan je alle hulp vinden die je nodig hebt. Alle credits voor deze recepten gaan naar Serge Wils, Dirk Le Moine en Koen Lauwers. Drie SkinnyLovers met een passie voor gezond koken. De gerechtjes die je hier kan lezen, hebben zij gecreëerd en deelden zij met trots in de community. Om het jullie een beetje makkelijker te maken, heb ik deze gebundeld in een blog. Zo kunnen jullie de nodige inspiratie opdoen en lekker SkinnyLoveproof gaan koken! Benieuwd? Lees dan snel verder en start to cook!

Vinaigrettes, dressing, sauzen recepten

Een vinaigrette met dragon

Benodigdheden:

Olijfolie, goede azijn of citroensap, peper en zout, verse dragon

1. Neem 2 delen olijfolie en voeg één deel goede azijn of citroensap toe.

2.Daarna mag je kruiden naar smaak met peper en zout en een eetlepel gehakte dragon. Een dressing met dragon Benodigdheden: Schaap of geitenyoghurt, verse dragon, sjalotjes, olijfolie, peper en zout.

3. Neem een deel yoghurt (afhankelijk van hoeveel dressing je wil maken) 2. Voeg een eetlepel dragon toe

4. Snij de sjalot fijn en voeg een koffielepel toe in het mengsel samen met 2 eetlepels olijfolie.

5. Kruid naar smaak met peper en zout

Een mosterddressing

Benodigdheden:

Geitenyoghurt, mosterd, olijfolie en peper en zout

1.Neem wat geitenyoghurt en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.

2. Roer goed door en voeg 1 koffielepel mosterd toe.

3. Proef en voeg eventueel nog wat extra mosterd toe naar smaak.

4.Kruiden naar smaak met peper en zout

Sugo piccantino

Benodigdheden:

½ courgette, 1 tomaat, pasata, 125 gr gedroogde tomaten op olie, 3 blaadjes salie, Pecorino kaas, olijfolie, peper en zout

1. Snij de halve courgette in blokjes en de tomaat in stukjes.

2. Stoof deze in olijfolie en leng aan met 2 dl pasata.

3. Neem dan 125 gr gedroogde tomaten op olie, 3 blaadjes salie, 50 gr geraspte pecorino, peper en zout, olijfolie en mix alles tot 1 geheel.

4. Smaak eventueel verder af met kruiden naar keuze.

5. Laat het geheel afkoelen en doe het in potjes.

6. Doe er nog wat extra olijfolie in zodat het afgesloten wordt van de lucht. Ook max 10 dagen houdbaar, of langer in de diepvries.

Confituur recept

Appelconfituur

Benodigdheden:

5 appels, 1 glas water, GingerBlast matcha lemon, kaneel, agar agar

1.Schil de appels en snij ze in stukjes.

2. Neem 1 glas water en doe er een theelepel GingerBlast bij, goed roeren zodat het oplost.

3. Doe de appels in een kookpot en voeg het glas water met GingerBlast toe.

4. Van zodra het kookt, ga je er even met de puree stamper door.

5. Afkruiden met kaneel naar smaak.

6. Als de confituur niet dik genoeg is zet je de kookpot terug op het vuur en voeg je agar agar toe. Dit is een natuurlijk dikmiddel.

7. Stileer je potjes in kokend water en vul ze nadien met confituur.

8. Laat de potjes een uur open staan, dan sluiten en meteen in de koelkast zetten. Eens het potje opnieuw geopend is, blijft het maximum 10 dagen goed.

Avondmaaltijd recepten

Lamskotelet met een chimichurri salsa

Benodigdheden:

½ bol look, olijfolie, platte peterselie, koriander, rozemarijn, salie, ½ doosje chilipepers, 2 citroenen, 15 lamskoteletten, peper en zout, tijm

1. Kruid de lamskoteletten met peper en zout en een beetje tijm.

2. Maak nu de chimichurri. Stamp de teentjes look samen met een scheut olijfolie fijn in een vijzel. Meng er nadien de fijngehakte peterselie, koriander, rozemarijn, salie en chilipeper onder. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat extra olijfolie toe. Werk de chimichurri net voor het serveren af met de zeste en het sap van een citroen.

3. Grill de koteletten à la minute en serveer met de chimichurri.

Gevulde savooi bladen uit de oven

Benodigdheden:

Eén savooi kool, kipfilets, wortel, courgette, erwtjes, parelspelt, Thaise curry pasta, een blok fetaschapenkaas, pecorino schapenkaas, rapunzel, look, kruiden 1. Neem een kookpot en vul deze met water en doe er rapunzel bij en breng aan de kook

2. Maak de savooikool los zodat je bladen hebt

3. Snij ook je groentjes in fijne blokjes

4. Snij je kipfilets in fijne reepjes

5. Wanneer het water kookt steek je hier je savooibladen in tot ze soepel zijn(blancheren)

6. Haal ze uit het water en spoel af met koud water zo behouden ze hun kleur

7. Doe dan je groentjes in het kook water en laat ze koken tot ze beetgaar zijn

8. Bak intussen de kippenreepjes en kruid ze naar believen

9. Haal je beetgare groentjes uit het water en doe ze samen bij de kippenreepjes en zet ondereen en zet opzij

10. Het kook vocht dat nog over is halveer je en daar doe je de fetakaas in, in stukjes laat wel op het vuur staan goed mengen met een garde

11. Doe hier ook je Thaise curry pasta bij

12. Neem een ovenschotel

13. Neem een savooiblad en vul ze met je kip/groenten mengsel en rol ze op en leg in de ovenschotel en dit tot je schotel vol ligt

14. Giet hierover je curry/geitenkaas sausje over( saus is vrij vloeibaar maar zeer lekker)

15. Schilfer hierop pecorino en zet deze in de oven

16. Zet dit in het midden op 180 graden en dit ongeveer 30 a 35 minuten zien dat het niet aanbrand

Koolrabi in de oven

Benodigdheden:

Koolrabi, GingerBlast, Rapunzel, olijfolie, paprikapoeder, kurkuma

1. Verwarm de oven voor op 180°

2. Schil de koolrabi en snij hem in schijfjes.

3. Leg de schijfjes koolrabi op een ovenplaat en doe er een weinig GingerBlast en wat Rapunzel over

4. Besprenkel met olijfolie 5. 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven

6. Neem een ovenschaal en doe er de grote stukken koolrabi in

7. Doe er grove stukken pastinaak, zoete aardappel, rode puntpaprika, wortels, ajuin, look bij

8. Kruid naar smaak met paprikapoeder en kurkuma

9. Voeg grove stukken feta toe

10. Verwarm 45 minuten in de oven op 200°

11. Halverwege de tijd eens omscheppen

Zalm ovenschotel

Benodigdheden:

Prei, selder, snijboontjes, lenteui, zeekraal, kruiden, Rapunzel, zalm, look

1. Neem prei, selder, snijboontjes, lenteui en zeekraal

2. Snijd de groentjes grof

3. Meng de groenten in een ovenschotel en kruid met kruiden naar keuze

4. Neem een tas warm water en doe er 1 soeplepel Rapunzel bij. Goed roeren.

5. Overgiet je groentenmix met de tas rapunzelwater

6. Neem je zalm, kruid deze en verdeel in porties

7. Leg je gekruide zalm volledig bovenaan de ovenschotel en verdeel 1 of 2 versneden teentjes look over je zalm

8. Plaats de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

9. Controleer tijdig de gaarheid van je zalm

10. Dresseer je in een diep bord en voeg boekweitpasta, sobanoedels, volle rijst of boekweitkorrel toe.

Ik heb alvast honger gekregen van deze lekkere gerechtjes. Voel jullie vrij om deze recepten uit te proberen en te delen met ons! Ben jij ook een creatieve kok? Heb jij nog leuke receptjes die SkinnyLovers zouden kunnen klaarmaken? Post ze dan hieronder in de comments!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"