Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
yoga mannen

3 redenen waarom yoga wél een mannensport is

Yoga niets voor mannen? Deze 3 redenen bewijzen het tegendeel!

Natuurlijk worden yogastudio's vooral bevolkt door vrouwen. Hoe dat komt? Mannen durven wel eens hardnekkig vasthouden aan misvattingen (yoga is zweverig, toch? of: Daar moet er een lenig slangenlijf voor hebben!). Feit is dat een groot deel mannen afknapt op yoga, terwijl dat helemaal niet hoeft. Dat er zo weinig mannelijke yogi's bestaan, is lichtjes ironisch. Oorspronkelijk werd deze Hindoeïstische discipline uitsluitend door mannen beoefend. Vanaf medio vorige eeuw vond de leer stilaan zijn weg naar het grote (vrouwelijke) publiek. En anno 2019 misschien naar jou én je vriend!

1. Yoga is goed voor spieren en gewrichten

Als je veel aan krachttraining of andere sporten doet, zoals hardlopen of voetballen, weet je dat sporten je spieren korter kan maken en dat rekken en strekken daarbij belangrijk is. Tijdens de les maak je allerlei soorten oefeningen die belangrijk zijn voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten. Op zoek naar een frisse dorstlesser na de inspanning, die bovendien je gewrichten ondersteunt? Deze kruidenthee zorgt voor je dagelijkse dosis kurkuma én stimuleert je metabolisme.

2. Yoga zorgt voor een betere nachtrust

Als ambitieuze man wil je van alles. Je dromen najagen en presteren. Dit kan wel leiden tot piekeren en stress. In yogahoudingen en -technieken vind je ontspanning en rust en leer je om je gedachten te kalmeren. Een wekelijkse yogasessie zal je snel helpen om de techniek ook thuis toe te passen en zo te komen tot een diepere slaap. Lukt het je nog niet? Dit kalmerende drankje met natuurlijke bestanddelen brengt soelaas.

3. Yoga helpt je focussen

Als je yoga doet, concentreer je je op ieder onderdeel van de beweging, hoe die aanvoelt en hoe je ademhaling is daarbij.

redenen yoga mannen

Regelmatig focussen op het hier en nu laat je beter presteren in het dagelijks leven. Bovendien helpt yoga mannen om wat minder competitief te handelen. Tijdens een yogasessie hoef je namelijk niets te bewijzen. Ieder streeft op eigen houtje naar meer flexibiliteit en ontspanning. Heeft je vriend zijn sportplunje nog niet aan? Vertel hem dan hoe de feiten wetenschappelijk in elkaar zitten: onderzoek bewijst dat samen sporten je relatie ijzersterk maakt. Als dat geen overtuigend argument is?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo