Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
spinazie

3 redenen om rode biet vaker te gebruiken in de keuken!

Rode biet: you love it or you hate it! Wat je nu ook van het wortelgewas denkt: wij raden aan om het vaker te gebruiken in je keuken.

(Her)ontdek de groente tijdens deze lente. In dit artikel lees je enkele gezondheidsvoordelen van rode biet!

1. Een bron van vitaminen en antioxidanten

spinazie is een bron van vitamine c

Magnesium, kalium, vezels, fosfor en ijzer: je vindt ze allemaal in rode bieten. De knollen vormen ook een rijke bron van vitamine A, B en C, bètacaroteen en foliumzuur. Bètacaroteen is broodnodig voor de aanmaak van vitamine A. Een portie van 100 g rode biet staat geeft je 6% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en 4% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Ze zijn ook rijk aan de antioxidanten betanine en betaïne, verantwoordelijk voor de rode kleur. Die stoffen kunnen de lever beschermen tegen DNA-schade.

2. Beter metabolisme

metabolisme verbetert je metabolisme

Rode bieten verbeteren ook de doorbloeding van de hersenen, beschermen jou tegen hart- en vaatziekten en verlagen de bloeddruk. Door de actieve stoffen worden de bloedvaten wijder en pompt er meer bloed naar de spieren en de hersenen. Alleen maar voordelen dus! Door de ontstekingsremmende werking heb je minder kans op kanker. De rode biet zou ook cholesterolverlagend werken.

 

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"