Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Rosbief met parelgerst en een frisse salade

Rosbief met parelgerst en een frisse salade

"Maar rosbief is toch rood vlees?", zul je wellicht denken. Klopt, maar een tot twee keer rood vlees per maand is oké voor mensen met overgewicht. Je krijgt dan ook nog eens extra vitamine B12 binnen. Rosbief is bovendien een mager stuk vlees.

 

De rosbief serveren we met parelgerst en een frisse salade. Parelgerst heeft een iets meer volle en nootachtige smaak dan volle rijst.

Ingredienten

Voor 2 personen

Zo maak je rosbief met parelgerst en een frisse salade

Kook de parelgerst zoals aangegeven op de verpakking. Let op, het heeft een lange kooktijd (reken op minimaal 40 minuten) dus houd hier rekening mee! Schep de groentebouillon erbij voor extra smaak. Snijd de tomaatjes doormidden en de lente-ui in ringetjes. Spoel de sla goed schoon en laat uitlekken. Meng voor het slaatje alle slasoorten in een schaal en schep er de tomaatjes en lente-ui door. Maak een dressing met het citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Schep door de salade en top af met craving killer party mix en geraspte manchego. Verwarm de oven op 160 graden. Kruid de rosbief met peper en Herbamare kruidenzout. Verhit op hoog vuur een scheutje olijfolie in een pan en schroei het stuk vlees aan alle kanten dicht. Leg het stuk rosbief in een ovenschaal met een klein beetje olijfolie, dek af met een vel aluminumfolie en schuif 10 minuten in de oven. Heb je een heel dik stuk rosbief, laat je het wat langer in de oven.

Bekijk de hele video met Alida en haar papa op YouTube:

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"