Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Routine behouden: waarom is dat belangrijk?

Routine behouden: waarom is dat belangrijk?

Als je al meerdere keren geprobeerd hebt om een dagelijkse routine in te plannen en daarin bent mislukt, maak je geen zorgen. Het overkomt iedereen weleens. Maar die routine is eigenlijk wel belangrijk om te hebben in jouw leven. Wij lijsten 3 redenen op waarom precies.

1. Routine behouden: Efficiëntie

weerstand verhogen Als je een dagelijkse routine hebt, moet je minder beslissingen nemen. Je weet precies welke taken je wanneer doet zonder erover te moeten nadenken. Het is gemakkelijk als je een bar of brownie altijd op hetzelfde tijdstip opeet. Als je met een taak klaar bent, weet je wat daarna komt. Zo wordt je veel efficiënter en krijg je meer gedaan op minder tijd.

Lees ook: Hoe blijf je gezond wanneer je heel de tijd thuiszit?

2. Routine behouden: oefening baart kunst

Als je een dagelijkse routine hebt, wordt je automatisch beter in bepaalde dingen omdat je ze vaak doet. Herhaling is belangrijk als je iets wilt leren. Dat geldt bijvoorbeeld bij koken. Als je vaak skinny proof kookt wordt je daar na een tijdje beter in. Dat kan je bijvoorbeeld doen met onze kasha of boekweitpasta. Enorm lekker én gezond!

3. Routine behouden: Verminderd uitstelgedrag

XYZ-booster | krachtig en natuurlijk Als een paar dagelijkse taken routine zijn geworden, verminderd dat de kans op uitstelgedrag. Die taken zijn een deel van je dag geworden en je doet ze bijna onbewust. Als je 's morgens bijvoorbeeld elke dag buiten gaat wandelen denk je daar na een paar weken niet meer over na. Je pakt gewoon je jas en stapt naar buiten. Frisse lucht is trouwens erg gezond voor jouw lichaam en immuniteit!

 

Lees ook: Dit is het effect van buitenlucht op je gezondheid

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"