Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
rozemarijn effect lichaam

Rozemarijn heeft dit effect op jouw lichaam

De plant rozemarijn heeft een heerlijke geur die iedereen betovert. Daarnaast is het ook echt een tovermiddel dat bruikbaar is voor verschillende lichamelijke doelen en in gerechten tijdens het koken. Dit is welk effect rozemarijn op je lichaam heeft.

Wat is rozemarijn?

Het is een groene plant in struikvorm met smalle blaadjes die eruitzien als naalden. Rozemarijn is bruikbaar als kruid bij je maaltijden of zit vaak in oliën om op je lichaam te smeren. Zelfs in de winter blijft rozemarijn mooi groen zien. Wie de plant goed verzorgt kan tot 50cm hoge takjes krijgen.

Lees ook: Deze plant is de oplossing voor al jouw kwaaltjes

1. Rijk aan vitaminen

Rozemarijn is een populair kruid dat veel gebruikt wordt om maaltijden wat extra smaak te geven. In de plant zitten veel vitaminen, mineralen en fytronutriënten. Vooral die laatste categorie maakt het interessant om rozemarijn in je maaltijden te gebruiken. Deze komen alleen voor in plantaardig voedsel en maken lichaamsstoffen aan met beschermende functies waardoor je onder andere een beter immuunsysteem ontwikkelt.

2. Bacteriedodend

Niet alleen je immuunsysteem wordt sterker van rozemarijn, het helpt ook ziektes te bestrijden. Zo zou rozemarijn bacteriedodend zijn waarvan het effect inwerkt in het bloed. Het bloed en de lever worden gereinigd, waardoor de leverfunctie verbetert. Ook werkt het koortsverlagend en zou het hoofdpijn verminderen. Dat is de reden waarom mensen vroeger vaak sliepen met een rozemarijntakje onder hun hoofdkussen.

3. Spierpijn en reuma

rozemarijn effect lichaam Ook wie veel last heeft van spierpijn of andere reumatische pijnen heeft baat bij rozemarijn. Het gaat deze pijnen tegen doordat het opeenhopingen van gifstoffen sneller uitschakelt. Dit effect is vooral merkbaar bij wie op regelmatige basis rozemarijn eet of drinkt.

4. Spijsverteringsproblemen

Een bron van antioxidanten is een mooi synoniem om rozemarijn mee te beschrijven. Het groene kruid werkt gunstig op de spijsvertering, doordat het gifstoffen verdrijft. Wanneer de maaltijd gekruid is met rozemarijn verteert je lichaam ook beter de vetten uit het gerecht. Maagkrampen, darmkrampen of winderigheid zouden hierdoor ook verminderen en soms zelfs wegblijven.

Lees ook: Bij prikkelbare darm werkt deze simpele oplossing snel

Nog op zoek naar een origineel kruid om dit weekend aan je gerechten toe te voegen? Probeer dan zeker eens rozemarijn.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"