Doorgaan naar inhoud
mentaal gezond blijven tijdens corona

Rustig blijven tijdens corona: 5 makkelijk toepasbare tips

We zitten allemaal samen in een onzekere situatie, wat voor veel stress en angst zorgt. Het is helemaal oké als je je overweldigd voelt. Vergeet vooral niet dat je daar zeker niet alleen in bent. Eens je fysieke gezondheid in het gedrang komt, en life as you know it daardoor abrupt eindigt, is het normaal dat je even moet zoeken hoe je jezelf gaat aanpassen. Toch is rustig blijven tijdens corona heel belangrijk. Daarom zetten we voor jou een aantal makkelijk toepasbare tips op een rijtje, die je helpen om je mentale gezondheid te ondersteunen de komende weken. Samen staan we sterk!
Nu we allemaal massaal van thuis uit werken en bijna al onze dagen thuis doorbrengen, is het belangrijk om toch ook wat aandacht aan onze mentale gezondheid te besteden. Deze vijf tips helpen jou alvast op de goede weg. Rustig blijven tijdens corona? You got it!

1. Acceptatie

hoe blijf je gezond Dat je stress ervaart en in paniek schiet in deze situatie valt volkomen te begrijpen. Niemand weet hoe de komende weken of maanden zullen verlopen en iedereen wacht samen af tot meer nieuws. Neem het jezelf zeker niet kwalijk als je je paniekerig en onrustig voelt. Je bent absoluut niet alleen. Iedereen vindt dit spannend en niemand heeft enige zekerheid. Aan de situatie zelf valt niets te veranderen. De manier waarop je met de situatie omgaat? Dat kan je wel zelf kiezen. Gewoon even meegaan met de stroom, alle gezondheids- en overheidsmaatregelen flink volgen en er voor jezelf het beste van proberen maken. Accepteer de situatie, voel wat je moet voelen en ga door! Yes you can!

Lees ook: Wat is het coronavirus? En hoe herken je het?

2. Controleer je ademhaling

mentaal gezond blijven Rustig blijven tijdens corona is een uitdaging, want de kans is groot dat de paniek soms even de bovenhand neemt. Voel je dat je plots heel angstig en onrustig wordt? Stop dan met wat je aan het doen bent en neem de tijd om hier even bij stil te staan. Waarom voel je je zo? Wat kan je eraan doen om je anders te voelen? Focus op het onder controle krijgen van je ademhaling. Wanneer je in paniek schiet ben je snel geneigd om heel oppervlakkig, hoog en kort adem te halen, wat zorgt voor een groter paniekgevoel in je lichaam. Dat is net wat je wilt vermijden. Adem heel diep in en uit en focus hierop tot je wel degelijk terug rustig bent.

Lees ook: Een bewuste ademhaling heeft dit effect op jouw lichaam

3. Focus op wat je wél onder controle hebt

gezond snacken Probeer je dagen bewust door te brengen. Focus op de dingen die je wél onder controle hebt. Zo kies je helemaal zelf hoe je jouw thuiswerkdag indeelt, wat je op tafel tovert en hoe je jouw eet- en beweegmomenten invult. Je hebt eindelijk tijd om je dagelijkse hoeveelheid water vlot binnen te krijgen, omdat je er bewust aan kan denken. SkinnyLove of de XYZ-booster kunnen je hier nog extra bij helpen. Heb je ook tijd om uitgebreid te koken? Doe dat dan! Besteed aandacht aan de juiste voedingsstoffen voor je lichaam en trap niet in de val van snelle suikers. Zin om te snacken? Haal dan bewust geen ongezonde snacks in huis, maar kies voor volwaardige tussendoortjes zoals de SkinnyLove bars of de SkinnyLove brownie. Deze zijn speciaal gecreëerd voor iedereen die naar een gezonde levensstijl verlangt en wil genieten zonder schuldgevoel. Hét gezonde tussendoortje dat het verschil maakt voor je lichaam en je geest. Door zelf de controle over factoren zoals voeding in handen te nemen, ga je beter in je vel zitten. Een betere mentale gezondheid heeft ontegensprekelijk evengoed een positieve impact op je algemene gezondheid en je immuunsysteem!

Lees ook: Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

4. Bewegen, bewegen, bewegen

hoe blijf je gezond Je geraakt waarschijnlijk makkelijk gewend aan het feit dat je binnen moet blijven zitten. Toch betekent dat niet dat je niet meer kan of moet bewegen. Om gezond en fit te blijven - en dus ook je immuunsysteem sterk te houden - is beweging onvermijdelijk belangrijk. Je lichamelijke gezondheid start vanuit wát je eet en welke voedingsstoffen je opneemt, maar extra beweging is altijd een mooie aanvulling hierop. Ga naar buiten en maak een wandeling in je buurt of in het plaatselijke park. Dat mag wel nog, dus geniet daar oprecht van! Liever eens gaan joggen of thuis een online workout doen? Dat is even oké! Het maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar een beetje blijft bewegen. Je wordt er niet alleen sterker van, maar ook gelukkiger. Binnen kan je jezelf trouwens eveneens wagen aan wat extra lichaamsbeweging zonder je in het zweet te werken. Het moet niet moeilijk zijn! Rustig blijven tijdens corona is geen probleem dankzij de nodige dosis endorfines.

Lees ook: Een verzwakt immuunsysteem door overgewicht? Zo word je lichamelijk weer sterker

5. Voldoende vitamine C en vitamine D

helpt vitamine c tegen corona Weerstandsvitamine C en zonnevitamine D zijn een gouden duo in deze coronatijden. Vul ze dus zoveel mogelijk zelf bij. Hoe je dat kan doen? Vitamine C vind je terug in citrusvruchten zoals pompelmoes, appelsien en citroen. Ook kan je via je dagelijkse hoeveelheid water makkelijk extra vitamine C binnenkrijgen als je SkinnyLove⁴ en de XYZ-booster⁴ toevoegt aan je water. SkinnyLove bevat pompelmoes, citroen en appelsien en ook in de XYZ-booster zorgen appelsien en citroen voor een frisse, energieke toets. Voor je dagelijkse dosis vitamine D ga je naar buiten. Maak een wandeling in de zon en geniet van de lente!

Lees ook: Helpt vitamine C tegen Corona? Rustig blijven tijdens corona lukt je zeker dankzij deze vijf tips!

Vorig artikel Wat is het coronavirus? En hoe herken je het?
Volgend artikel Binnenblijven door corona vervelend? Niet dankzij deze 5 tips!