Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
droge huid

S.O.S. Droge huid: aan deze boosdoeners had je nog niet gedacht!

Een droge huid is knap lastig. Niet alleen worden je rimpeltjes beter zichtbaar, ook het trekkerige effect ben je liever kwijt dan rijk. Voor de juiste crème ga je het beste langs bij een dermatoloog of schoonheidsspecialist. Verder zijn er nog een aantal factoren die het verschil kunnen uitmaken tussen een dorre en een stralende huid.

1. Drankjes die niet hydrateren

Veel water drinken blijft de boodschap. Via de juiste huidverzorging doe je heel veel moeite om vocht aan je huid toe te voegen. Probeer het dan niet te verknoeien door te veel koffie en alcohol te drinken; die onttrekken namelijk dat kostbare H2O weer aan je lichaam. Het spijt ons als die twee drankjes net het moeilijkste zijn om ervan af te blijven! Met mate mag je er best van blijven genieten, maar weet dat vooral alcohol niet erg SkinnyLove proof is.

2. Roken

Iedereen weet dat roken slecht voor je lichaam is, dus daar wijden we niet over uit. Maar als we even inzoomen op je huid, ben je er vast van overtuigd om toch geen sigaret meer op te steken. Niet alleen wordt je huid door nicotine dof en grauw (soms zelfs gelig), maar ook droger. Sigaretten breken namelijk vitamine C uit je voeding af. En laat deze vitamine nu net uiterst belangrijk zijn voor de aanmaak van collageen, de stof die ervoor zorgt dat je huid er jong en elastisch blijft uitzien.

3. Een droge omgeving

Zoals je al kon lezen in deze blogpost over droge lippen, is een droge omgeving in de winter niet echt lief voor je huid. Wat kan je eraan verhelpen? Zet de verwarming een graadje lager (dat heeft meer voordelen dan je denkt!) of plaats een luchtbevochtiger. Voor een extra ontspannend effect kan je de ruimte vaporiseren met water waaraan je een paar druppeltjes lavendel-of marjoleinolie aan toevoegt. Geen zin om geld uit te geven aan een toestelletje? Plaats dan een klein kommetje water op elke radiator.

4. Je huidverzorging is niet mild genoeg

Na het wassen breng je waarschijnlijk een tonic aan op je gezicht. Dat is zeker een juiste handeling als je de kalk uit leidingswater aan je huid wil onttrekken. Check alleen even of er geen alcohol of alkaline in je product zit. Die drogen je huid in een wip weer uit. Ook van te vaak scrubben (éénmaal per week is ruim voldoende) wordt je huid ruw en droog.

5. Te heet water

droge huidLekker warme douches zijn één van de grootste geneugtes in het leven. Maar als je ze te lang laat duren, wordt je huid er ruw van. Als je geluk hebt, zie je het niet meteen aan je gelaat... maar we zijn er geheid zeker van dat je wel eens last hebt van droge plekken op je benen en armen. Nu weten we wel dat je die warme douches niet gaat schrappen, dus probeer ze wat korter te maken. Zet desnoods een timer op! Wacht ook niet te lang om je huid te hydrateren na de douche: idealiter is je huid nog vochtig als je olie of lotion insmeert.

6. Te weinig vetten

Je huid heeft vetten nodig! En als trouwe lezer van deze blog weet je natuurlijk al om welke vetten het gaat: de gezonde soort uit olijfolie en verschillende soorten vette vis: makreel, ansjovis, tonijn... Zet ze regelmatig op het menu: je huid zal je dankbaar zijn. P.S.: Nutricosmetica werken echt. Hoewel SkinnyLove je in de eerste plaats helpt om af te slanken, gaat je huid door de zuiverende elementen en vitamines ook prachtig stralen. Mooi meegenomen, toch?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"