Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voordelen samen sporten

Samen sporten kan je relatie redden: 4 onfeilbare argumenten om je partner te overtuigen

Samen sporten maakt je relatie sterker. Die wetenschap op zich is al genoeg om je loopschoenen aan te binden, maar laat ons even van naderbij bekijken waarom het precies je lijf én je liefdesverhouding zo goed doet. Hoog tijd dus om je partner te overtuigen. Gelukkig hebben wij 4 onfeilbare argumenten voor jou opgesomd die je wederhelft binnen de kortste keren overhalen!

1. Quality time

Samen een leuke tijd beleven, daar draait het in de eerste plaats allemaal om. Toch denken we vaak niet aan sporten als we een gaatje in onze agenda zoeken. Als ze extra tijd maken voor elkaar, vallen koppels vaker terug op de klassieke vrijetijdsbestedingen zoals samen dineren of iets gaan drinken. Ook goed, maar je zal je dubbel zo goed in je vel voelen als je die uitjes reserveert voor na je sportsessie met z'n tweetjes.

2. Dubbele motivatie

'Gedeelde leed is half leed?' Dat zullen koppels zeggen die eigenlijk niet gek zijn op sporten. Echte sportfreaks zijn dan weer van mening dat samen bewegen het plezier van sporten alleen maar verdubbelt. Het komt er vooral op aan dat je elkaar makkelijker aanzet tot sporten, en er dan ook een (dagelijkse of wekelijkse) gewoonte van maakt. Want ook dat klopt als een bus: een goed begin is het halve werk. Wat geldt voor sporten, klopt ook zeker als je wil afslanken. Misschien heb jij minder kilo's te verliezen dan je partner, maar wees solidair. Probeer zelf ook wat gezonder te eten of breng elkaar niet in verleiding door in het bijzijn van je partner te kiezen voor een vette hap. Probeer ook eens dit drankje. Het ondersteunt je dieet, maar dat niet alleen: ook mensen die op zoek zijn naar een gezondere levensstijl hebben er baat bij.

3. Je haalt het beste in elkaar naar boven

voordelen samen sportenWie samen sport, haalt vaak dubbel zo veel effect uit de inspanning. Met iemand aan je zijde zet je net dat stapje extra en loop je net dat stukje verder! Het is niet zo dat je iets te bewijzen hebt; je mag het best gezellig houden, maar een toekijkend oog haalt vaak het beste in jezelf naar boven. Ben je echt gevorderd? Het internet staat vol met spannende workouts voor koppels. Google maar eens op couple workouts: oefeningen waarbij je elkaars lijf als instrument gebruikt om te sporten, de ene al acrobatischer dan de andere. Voor wie het woordje samen graag zo letterlijk mogelijk neemt!

4. Hetere seks

Onrechtstreeks zorgt een gezamenlijke sportbeurt voor betere en hetere seks. Of je nu een sexy oefening voor koppels doet, of samen de salsa danst, één ding is zeker. Door je samen eens flink in het zweet te werken, sta je weer vol bewondering voor elkaar. Meestal vind je je partner op een onbewust niveau weer aantrekkelijker en duurt het niet lang voor je zin krijgt in seks. En dat is natuurlijk ook een héél geschikte manier om calorieën te verbranden!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"