Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
benen scheren

Scheren kan je leren: het ultieme 5-stappenplan voor mooie, gladde benen

Misschien ben je al van plan geweest te sparen voor een permanente ontharing, want je benen scheren kan een echte opgave zijn. Definitief ontharen blijft erg prijzig en een moeizaam proces, terwijl je door je benen te scheren even kan genieten van een beetje me time. Als je het juist doet natuurlijk! Daarom deelt SkinnyLove graag dit beproefde plan om zonder bultjes of schrammen te scheren:

1. Eerst schrobben

Start met een goede scrubbeurt van je benen. Dat is de beste garantie tegen vuil en dode huidcellen die je scheermesje kunnen verstoppen. Een vuil scheermes zorgt op zijn beurt dan weer voor irritatie en scheerpuistjes. Kost wat kost te vermijden dus!

2. Safety first

Na dit boenwerk (eventueel met een scrubhandschoen of borsteltje) zijn je benen al beter doorbloed en voelen ze lichter aan. Vergeet nu je beschermlaagje niet! Gebruik altijd scheercrème, scheerschuim, of scheergel en geen lapmiddeltjes zoals shampoo of zeep. Zorg er natuurlijk altijd voor dat het scheerschuim goed evenredig verdeeld blijft en niet wegglijdt. Op plekken waar geen schuim zit, komen onverhoopt toch nog schrammen te zitten. Water is geen glijmiddel, zelfs niet vermengd met zeep.

3. Wacht tot het einde

Wees niet te ongeduldig! Door heet water en stoom wordt je huid een beetje malser en je haartjes zachter. Dat maakt het voor je scheermesje een stuk makkelijker om vlot te scheren. Wachten tot het einde van je douche of bad is altijd verstandiger omdat je beenharen op dat moment al flink wat heet water over zich heen hebben gekregen.

 

benen scheren

4. Experimenteer met schuim en mesje

Net zoals bij andere verzorgingsproducten, moet je op zoek naar het type scheerschuim dat het beste past bij jouw huid. Je hebt vast wel al eens meegemaakt dat je huid al rood en opgezwollen leek nadat je er amper 1 keer met je mesje bent overheen gegaan. Hoogstwaarschijnlijk ligt het aan de samenstelling van de crème of gel, en niet aan het mesje (als je tenminste een schoon mesje gebruikt). Ook wat scheermesjes betreft, bestaat er zoiets als het perfecte tuig. Veel vrouwen geven aan dat ze scheermesjes voor mannen handiger vinden. Die zijn vaak iets breder en scherper, waardoor je sneller alle haartjes meekrijgt. O ja: de laatste tijd hoorden we wel eens angstaanjagende berichten over de (chemische) samenstelling van sommige scheergels en -crèmes. Het ene schuim is het andere niet. Om helemaal veilig te spelen, kies je nog het beste voor bio.

5. Kort en bondig

Er bestaat een hardnekkig misverstand over scheren; dat je in 1 lange haal van je enkels tot aan je knieën je haartjes moet doorsnijden. Dat is gekkenwerk. Niet alleen kan een onstabiele hand wel eens uitschuiven bij zo'n lange trek, maar ook je mesje geraakt zo in een mum van tijd vol. Onthaar je benen altijd in kortere stukjes. Als je al de bovenstaande stappen correct uitvoert, duurt zo'n scheerbeurt natuurlijk wel iets langer. Vooral de eerste keer ben je misschien nog geneigd om je benen toch maar weer op een drafje te ontharen. Fout natuurlijk, een beetje meer zorg en je hebt weer de gladde benen waar je van droomde. Blijf nog even ontspannen badderen of douchen en trakteer je huid daarna op een vochtinbrengende lotion of crème met een lekker geurtje.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"