Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
schermtijd

Hoe kan je jouw schermtijd omlaag krijgen tijdens corona?

Naar films of series kijken of gewoon door de SkinnyLove community op Facebook scrollen: 't zijn leuke tijdsbestedingen tijdens de lockdown. Maar absoluut niet de meest gezonde, zeker niet voor gezinnen met jonge kinderen. Wij geven jou 3 andere activiteiten die je kan doen tijdens deze lockdown om je schermtijd te verminderen!

1. Bewegen

buiten wandelen - schermtijd verlagen Eén van de weinige dingen die we tijdens de lockdown mogen doen is buiten gaan wandelen en sporten. Dat is sowieso beter dan binnen zitten. Laat je gsm thuis & ontdek prachtige natuurgebieden bij jou in de buurt! De buitenlucht is bovendien heel gezond voor je gezondheid en je lichaam. Vergeet je SkinnyLove overdag niet te drinken voor je gaat wandelen. 

Lees ook: Wandelen in de natuur gezond? Dit is waarom (en daarom is het nu nóg belangrijker!)

2. Gezond koken samen met gezin koken - schermtijd verlagenBelgië is massaal aan het koken geslagen, dat is te merken aan de verkoopcijfers van verse groenten en bloem. De kans bestaat dat jij je gezonde kookkunsten ook al hebt bovengehaald. Koken is een gemakkelijke vorm van ontspanning voor iedereen. En je kan het met heel je gezin doen! Verdeel de taken over je gezinsleden en haal zo iedereen achter hun scherm uit. Kook je boekweitpasta in water met rapunzel groentebouillon, eet er een gezonde Skinny spread bij en geniet een paar uur later nog van een paar hongerstillende Skinny bars. Gemakkelijk, skinny proof én gezond!

3. Begin een biologisch moestuintje

biologische moestuin - schermtijd verlagenWat helpt er bij gezond koken? Een biologisch moestuintje natuurlijk! Je hebt daarvoor maar een kleine vrije ruimte nodig in je tuin of op je balkon. De instapkosten zijn niet zo groot en er zijn alleen maar voordelen aan verbonden. Het werkt ontspannend, je kweekt biologische groenten in je achtertuin en je beweegt veel in de buitenlucht. Je zal je smartphone, tv of laptop snel vergeten als je de heerlijke smaak van zelfgekweekte groenten proeft. Binnenkort doe je niets anders meer dan zaadjes kopen, planten en oogsten. Geloof ons maar, het is de moeite waard.

Lees ook: Waarom zelf groenten kweken dé activiteit is om de komende weken uit te testen

Kortom: activiteiten genoeg om je schermtijd te verminderen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"