Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Schurende dijen en plakbillen: het leed dat 'zomer met overgewicht' heet

Schurende dijen en plakbillen: het leed dat 'zomer met overgewicht' heet

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen, iedereen is vrolijk en geniet van de zon. Behalve jij. Want die extra kilo's kunnen behoorlijk in de weg zitten wanneer het kwik tot boven de 25 graden uitstijgt..

Veel mensen met overgewicht geven de voorkeur aan de winter. Je kunt je immers 'verstoppen' in laagjes kleding en je buikje verhullen met een wijde trui. Maar zodra de temperaturen omhoog schieten, schiet ook jouw paniek toe. Want dan begint het leed dat zomer heet.

Zomerproblemen wanneer je kampt met overgewicht 

Schurende dijen en plakbillen

Wanneer je dijen tegen elkaar wrijven en in contact komen met zweet, kunnen ze geïrriteerd raken. Dit gebeurt natuurlijk sneller wanneer je dijen voller zijn en elkaar sowieso al raken, om nog te zwijgen van je billen. Kun je  in de winter nog een legging of pantalon dragen, om je te beschermen, tijdens een hittegolf moet je daar niet aan denken!

De oplossing:

Probeer je vel best zo droog mogelijk te houden. Je kunt hier talkpoeder, deodorant en anti-transpirant voor gebruiken. Smeer een crème aan de binnenkant van je benen die de boel glad maakt.  Je kunt speciale crèmes aanschaffen, maar een gewone bodylotion volstaat ook. Draag een  sportshort of wielrenbroekje in plaats van die wijde rok of kleed: die beletten dat je billen en dijen elkaar raken.
Vocht vasthouden
Je lichaam houdt sneller vocht vast met dit warm weer. Gezwollen voeten of benen en vochtophopingen zijn het gevolg. Vervelend als je al te zwaar bent, natuurlijk. 
Krijg jij je tenen niet meer in die zomersandaaltjes geperst? Probeer dan een van deze tips:
Veel drinken: drinken van voldoende vocht brengt het lymfesysteem wat beter op gang, waardoor het vocht beter afgevoerd kan worden. Een lekkere alcoholvrije cocktail op een warme dag gaat er altijd wel in, toch? De SkinnyLove Summer Boosters  zijn een uniek en perfect alternatief voor alcoholische zoete suikerdrankjes. Ze zijn het ideale apero-drankje om te serveren op een zomerse dag of om ‘s avonds na te genieten van de warme zomerzon.
Bovendien heeft de Summer Booster Mojito een  afslankende¹ en vetverbrandende¹ werking en is de Summer Booster Bikini Cocktail met frisse appelsien- en perziksmaak dé zomercocktail van 2021!
Beweging: Je hoeft niet direct een abonnement op de sportschool te nemen, maar rustig fietsen, wandelen of zwemmen zal de vochtophoping doen afnemen. Kies vooral voor sport waar je de benen of armen veel mee beweegt. Door het bewegen stimuleer je de bloedcirculatie en dat heeft een positief effect op je lichaam.

Ga bijvoorbeeld elke dag een halfuurtje wandelen, dan zal je merken dat je lichaam na een tijdje veel minder vocht vasthoudt.

Minder met zout: Zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht langer vasthoudt. Zo min mogelijk zoute producten consumeren zou zwelling kunnen verminderen.
Beentjes in de lucht: Sta niet te lang recht en leg je voeten bij het zitten een verhoogje of een kussen. Dit vermindert de druk in je aders en kan zwelling ook verkleinen.
Okselvijvers en overmatig zweten
Overgewicht kan ervoor zorgen dat het lichaam meer zweet gaat produceren.  
Dit kan je oplossen door goede deo te gebruiken, je kleding op meer dan 30 graden te wassen en er bestaan zelfs okselpads, een soort maandverband voor je oksels. 

Bikinibody? Wees realistisch 

Best is natuurlijk om  zoveel mogelijk aan een gezonde levensstijl te werken om die extra kilo's kwijt te spelen. Leuk hoor, al die bikinibody's op Insta, maar jij bent waarschijnlijk al blij wanneer je van bovenstaande kwaaltjes afgeraakt en jezelf deftig in een leuk badpak kunt hijsen, niet?
Wel, SkinnyLove gaat jou hierbij helpen. 

SkinnyLove is 100% natuurlijk, veilig en gezond. SkinnyLove is een efficiënte vermageringskuur¹ die dankzij de combinatie van krachtige, natuurlijke ingrediënten écht werkt. 

Lees meer

 

Vorig artikel Tips om op gewicht te blijven tijdens je vakantie (plus handig vakantielijstje!)
Volgend artikel Tofu bereiden: zo wordt het áltijd lekker!