Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
seks geconstipeerd

Seks als je geconstipeerd bent: goed of slecht idee?

Geen seks omdat je geconstipeerd bent? Het is weer 's wat anders dan 'Schat, ik heb hoofdpijn'! Vanuit medisch standpunt is het echter volstrekt aannemelijk, en dus zeker geen uitvlucht. Lees even mee wat de mogelijke voor-en nadelen zijn:

Pijnlijk

Gynaecologen verklaren het probleem als volgt: seks geconstipeerdBij constipatie zitten de endeldarm en dikke darm vol met stoelgang, omdat die erg hard is en moeilijk naar buiten komt. Op de koop toe schuilt er gas achter deze harde stukjes stoelgang, wat zorgt voor krampen en een harde buik. Het is dan ook niet gek dat seks niet als eerste in je gedachten opkomt. Als een vrouw echt verstopt is, en langer dan 3 dagen niet naar het toilet kan gaan, wordt seks erg ongemakkelijk omdat het rectum zich rechtstreeks achter de vagina bevindt.

Kans op infectie

Verder is de kans op een infectie van de blaas en urinewegen reëel. Hoe dat komt? Hoe voller het rectum zit, hoe groter de kans dat er tijdens het vrijen bacteriën uit de ontlasting vrijkomen in de vagina of de urinebuis.

Slotsom: maak het jezelf gemakkelijk

Maar of het nu nodig is om seks te schrappen tot je verlost bent van je verstopping? Zo ver gaan de artsen niet. In 90 % van de gevallen is het volkomen veilig. Meer zelfs: een beetje actie tussen de lakens kan er voor zorgen dat je constipatie sneller voorbijgaat. Wanneer de penis druk uitoefent op de vaginale wand, kan dat helpen om de ontlasting sneller door het rectum te krijgen.

Toch is rekenen op seks niet de way to go. De snelste verlichting ondervind je via laxeermiddeltjes die op en top natuurlijk zijn, zoals bijvoorbeeld chiazaadjes en pruimen.

Wil je graag weten welke natuurlijke middeltjes nog voor een snelle oplossing zorgen? Lees dan....

En welk standje is nu het meest comfortabel? Om geen druk te zetten op je maag, probeer je best de 'woman on top' positie uit. Of doe het op z'n hondjes. Op je handen en knieën zal seks bij constipatie aangenamer voelen. Maak je je zorgen over je opgeblazen buik? SkinnyLove begrijpt best dat je je minder sexy voelt als je geconstipeerd bent, dus 'wachten tot het donker is' mag in dit geval best!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"