Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
seksleven boost

Geef je seksleven een boost dankzij deze ('pikante') kruiden!

Staat jouw seksleven op een bedroevend laag pitje? Breng je je avonden als een panda door? (die is verknocht aan zijn vaste routine: eerst eten, dan wat knuffelen en naar bed). Kortom: kan jouw libido wel een opkikkertje gebruiken? Houd dan het onderstaande lijstje steeds bij de hand. Geen pilletjes of wondermiddeltjes, maar 6 natuurlijke wegen naar een seksleven vol pit!

Keukenkruiden

Je zou het misschien niet verwachten, maar een gezonde goesting komt voort uit een vitaal lichaam (lees: met een goede bloedcirculatie). Nu bestaan er wel trucjes om je bloedstroom sneller te laten stromen zodat ook je geslachtsorganen beter doorbloed worden. Sport helpt, of natuurlijk... seks. Maar om daar weer zin in te krijgen kan je kruiden en groenten eten met allicine. Dit stofje zweept je bloeddoorstroming flink op. Kijk snel of jij deze alledaagse ingrediënten in de keukenkast hebt staan!

1. Saffraan

Saffraan is een dure grap, maar met een heel klein beetje (2 draadjes) kom je al een heel eind. De gedroogde meeldraadjes van kostbare krokussen zijn niet alleen goed voor je libido, maar zitten ook boordevol selenium, zink, potassium en magnesium. Vooral populair in paella, maar ook volkorenrijst met saffraan smaakt erg lekker.

2. Knoflook

Even de basisregel eerst: look eet je nooit alleen. Samen smullen, daar gaat het allemaal om! Met al dan niet pepermuntjes in de aanslag. Dat look lekker is én libidoverhogend, is vast wel de reden waarom er naast speciale avocadorestaurants ook knoflookeettenten bestaan.

3. Cayennepeper

seksleven boost cayenne pepersCayenne-en andere pepertjes lijken het zelf al uit te schreeuwen: wij zijn hot! Door het eten van peper versnelt je metabolisme en stroomt je bloed vlotter door naar je gevoelige lichaamsdelen.

4. Nootmuskaat

Nootmuskaat is één van de meest geurige en tegelijkertijd meest onderschatte kruiden. Het smaakt heerlijk in je koffie of op een bordje zoete aardappelen en doet wonderen voor je libido. In Afrika heet dit soort kruid 'Viagra voor vrouwen'. Enough said.

5. Kardemom

Geen chai zonder kardemom, een bijzonder veelzijdig Indisch kruid. Kauwen op de peultjes zorgt voor een frisse adem na de maaltijd. En dat kardemom je bloed sneller doet stromen, is geen nieuwe uitvinding. Oude Ayurvedische geschriften maakten al gewag van dit kruid tegen een laag libido.

6. Gember

Gember is niet alleen intens van smaak, het is ook gezond voor je hele lichaam. Het stofje gingerol werkt antibacterieel en ontstekingsremmend. Net als peper werkt het erg bevorderlijk in op vetverbranding. Last but not least heeft gember ook een gunstige invloed op het sperma en ga je er feromonen door afscheiden. Die hormonen zenden klare signalen naar je partner: seks! (en wel nu, a.u.b.) Hou je niet van half werk? Kies dan voor de krachtigste blend ter wereld. Dit ultrageconcentreerde gemberpoeder is handig in gebruik voor elke dag. Strooi het in je favoriete stoofpotje, je thee of in cocktails. En... wat staat er vanavond op het menu? Iets lekker kruidigs... heel toevallig?
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo