Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
sinusitis oplossingen

Sinusitis? 3 simpele, maar krachtige oplossingen

Sinusitis kan lijken op zeurderige hoofdpijn en erg scherp aanvoelen; gelukkig bestaan er efficiënte oplossingen. Een sinusitis is een ontsteking van de neusbijholten, die je kan verlichten met medicijnen. Nadeel hieraan is echter dat veel mensen zich een beetje groggy voelen door medicatie tegen sinusitis. Beter is het om, waar mogelijk, natuurlijke oplossingen te zoeken. Hieronder stellen wij je graag 3 beproefde huismiddeltjes voor: Zoals gezegd lijkt sinusitus een beetje op hoofdpijn, die zich situeert boven de neus, tussen de ogen en onder de wenkbrauwboog. Vaak voel je pas opluchting als je luchtwegen niet langer geblokkeerd zijn. Twijfel jij of je hoofdpijn of migraine hebt? In dit artikel kom je er alles over te weten.

1. Sauna onder de douche

Een hele simpele variant op het stomen, met een luxueus gevoel er boven op: dat is douchen met verse eucalyptus! Takken verse eucalyptusplant kan je vaak vinden bij de kruidenier of plantenzaak. Je hebt ook een stevig touwtje nodig. Verzamel enkele twijgjes en bind ze samen. Hang het bundeltje op tussen de wand van de douche en de waterstraal. Let erop dat de blaadjes niet rechtstreeks in contact komen met het water. Dankzij de stoom en het hete water komt de weldadige olie uit de eucalyptus vrij en wordt het slijm in je neusholten losgeweekt. Als je niet zo houdt van douches, neem dan dompelbaden (met badzout van munt of eucalyptus om de neusgangen vrij te maken)

2. Zorg voor ontspanning en emotioneel evenwicht

Onderschat nooit de kracht van ontspanning tegen sinusitis. Een aanval wordt meer dan eens getriggerd door stress. Probeer te ontspannen, benader de dingen op een rustige manier, probeer zorgen en druk opzij te zetten. Besteed aandacht aan je slaapritueel en (nacht)rust. Moeilijkheden om in slaap te vallen? Kruidenthee zoals kamille, valeriaan of linde werken uitstekend, of probeer deze natuurlijke blend eens uit. Al deze elementen samen zouden moeten bijdragen aan een evenwichtig en ontspannen gevoel. Als je dit artikel leest, is de kans groot dat ook andere artikelen over een leven zonder stress je kunnen helpen.

3. Vermijd ontsteking

Tot slot stellen we je nog een pittige concoctie voor op basis van gemberpoeder, appelazijn en een vleugje cayennepeper. Zonder zoetstof is het goedje minder geschikt om van te nippen, dus je kan proberen of een shotje al helpt. Van het straffe pepertje gaat je neus lopen en komen storende slijmvliezen los. Een zachtere vorm van deze ontstekingswerende drank is een infuus maken van gember-en kurkuma. Of de allersimpelste oplossing? De namiddagthee van SkinnyLove, die ook nog eens vitamine C bevat om infecties te remmen. We hopen dat deze oplossingen tegen sinusitis je een stapje dichter bij de verlossing (een vrije neus!) brengen. #keepitsimple
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"