Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove: duurzaam ondernemen uit liefde voor de planeet

SkinnyLove: duurzaam ondernemen uit liefde voor de planeet

Bij SkinnyLove start alles met respect en liefde voor de gezondheid, voor elkaar (solidariteit) en voor onze planeet (duurzaamheid). Die duurzaamheid is van levensbelang om de toekomst van onze kinderen te beschermen en hen de beste kansen te kunnen bieden.

SkinnyLove en duurzaam ondernemen

XYZ-booster | Alain en Alida tijdens de ontwikkelingsfaseEcologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen is meer dan een juiste tendens. Het is het noodzakelijke antwoord op een uit de hand gelopen industrialisering van onze voedselproductie. Duurzaam ondernemen helpt ook de samenwerking en solidariteit tussen mensen onderling te vergroten. Over SkinnyLove en de makers ervan wordt veel gezegd. Maar wat is het echte verhaal achter onze producten? Wat doen we juist en hoe? En waarom doen we het, zoals we het doen?

Biologisch

Bij SkinnyLove zijn we zeer trots op onze biologische productie. Zoveel als mogelijk agrarische ingrediënten zijn van biologisch gecontroleerde teelt. Waarom wij kiezen voor bio:

  • Beschermt het leefmilieu
  • Verbetert de waterkwaliteit
  • Verbetert de bodemkwaliteit
  • Verhoogt de diversiteit
  • Beschermt de kleinschalige landbouw
  • Beschermt de toekomst
  • Vermindert vervuiling

100% natuurlijk

XYZ-booster | krachtig en natuurlijkOnze producten worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Geen chemische, gemanipuleerde of artificiële toestanden. Het lijkt allemaal heel logisch, maar als je het gros van onze voedselproductie – die niet biologisch werd gecertificeerd – erop nakijkt, merk je al snel dat dit helemaal niet meer zo evident is. Want massaproductie – ook in de voedingsindustrie - wordt gestuurd door winstmaximalisatie. Elke technische innovatie leidt tot nieuwe onduidelijkheden over de gevolgen voor onze gezondheid (chemische behandelingen, genetische manipulatie of kunstmatige substituten). Het hele productieproces is meestal niet meer transparant. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de ‘natuurlijkheid’ van onze voeding.

Veganistisch

SkinnyLove is 100% veganistisch. Maar wat betekent dat precies? Kort gezegd, een veganist consumeert geen dierlijke producten. Dus geen vlees, gevogelte of vis. Maar ook geen zuivel, eieren, dierlijke ingrediënten (zoals gelatine) en dierlijke bijproducten (zoals honing of melk). Gezond leven en eten hebben een enorme positieve invloed op planeet, lichaam en ziel. Combineer dit met de juiste hoeveelheid beweging en je zal je nooit beter gevoeld hebben. Ook al is strikt veganisme niet voor iedereen weggelegd; al denk er je slechts aan een gezonder en gebalanceerd dieet te volgen; het is altijd goed om minder dierlijke producten in je voeding op te nemen.

Lokaal kopen en ondernemen

SkinnyLove is gecreëerd en wordt geproduceerd en verpakt in België. We werken met exotische ingrediënten van de beste, meest natuurlijke en biologische kwaliteit, die uiteraard niet allemaal van Belgische of Europese velden komen. Maar als er een kwalitatieve lokale optie is, gaan we er ook resoluut voor.

Onze grondstoffen

In onze zoektocht naar leveranciers starten we zeer lokaal maar verbreden we onze scope naar de Europese gemeenschap, als we de juiste garanties over arbeidsvoorwaarden en ecologie krijgen. We zoeken het enkel buiten de EU als de kwaliteit dat vereist. natuurlijke oplossing tegen stress We blijven bewust mijlenver weg van moeilijk te controleren ontwikkelende markten. In die regio’s stellen we ons vertrouwen in de garanties van onze leading partner Rikolto, het Fairtrade netwerk, andere sociale partners en NGO’s. Het is naar ons gevoel extreem belangrijk om lokale producenten en handelaars zoveel mogelijk te steunen. Ook de Europese economie mag naar ons gevoel een duurzaamheidsinfuus krijgen. Zo kunnen volgende generaties ook nog genieten van een stabiele en gevarieerde arbeidsmarkt. Niet iedereen is een kennisarbeider, dus we moeten wel blijven investeren in onze landbouw en productie-economie.

Fairtrade

Eén van de kernwaarden van het SkinnyLove DNA is eerlijke handel. Handel drijven is soms hard. Maar het moet fair blijven. Wij eisen transparantie, certificatie en bewijzen over de omstandigheden en de voorwaarden waaraan de mensen in het proces worden blootgesteld. Van de kleine bio-boer, over de internationale trader tot aan de lokale verdeler.

Transparantie

Om die reden richten we onze productie en sourcing ook zo lokaal mogelijk in. Het vergroot de controle die we krijgen over de productieomstandigheden. Ook onze belangrijkste partner Rikolto staat voor eerlijke handel. Zij ondersteunen ons in onze communicatie met boeren in ontwikkelingsgebieden en werken tegelijk zeer actief aan de nodige bewustmakingscampagnes. Waar mogelijk werken we met leveranciers binnen het Fairtrade netwerk maar zij kunnen (nog) niet de hele lading dekken.

Onze partners

We vinden het bij SkinnyLove uiterst belangrijk om gezonde en verantwoorde producten te maken. Dus als het op de sourcing van onze grondstoffen aankomt, doen wij zeer goed ons huiswerk. We werken enkel met partners die ons de nodige garanties kunnen geven over de oorsprong en gezondheid van hun producten. Geen gevriesdroogde of chemische processen. Geen sweat-shops of ontransparante handelaren.

Onze producten, onze regels

Wij accepteren enkel partners en leveranciers die zowel natuurlijke en gezonde methodes als een ethische regels hanteren. Waar de ingrediënten en de marktcapaciteit het toelaten, zullen we altijd zo lokaal mogelijk sourcen of zo direct mogelijk traden. Om vergissingen te vermijden en om de grootst mogelijke controle te behouden. We proberen de negatieve impact van onze productie stapsgewijs tot nul te herleiden en de positieve impact recht evenredig met onze groei te doen stijgen. In dat proces van verduurzaming worden we heel goed begeleid door een aantal gecertificeerde partners, maar vooral de samenwerking met Rikolto is heel erg vruchtbaar.

Nu een mooie kooklepel van onze partner Rikolto cadeau bij aankoop van 5 spreads

We stellen ons vertrouwen in onze partners Rikolto, het Fairtrade netwerk, andere sociale partners en NGO’s. Zij werken onder andere samen met boeren in ontwikkelingsgebieden en voeren zeer actief de nodige bewustmakingscampagnes.

De lepel van Rikolto staat symbool voor het recht op goed eten. Met die lepels bouwen we de ‘Keten voor goed eten’, van Oostende tot Hasselt, van Antwerpen tot Leuven. En met deze keten vragen we de mensen bij wie de ketting langskomt, om steun.

Bij aankoop van 5  SkinnyLove spreads, krijg je nu een Rikoltolepel cadeau! Die kun je goed gebruiken om lekkere recepten met onze spreads te maken, als: SkinnyLove proof recept: salade met feta en tapenade. Wees er snel bij, want OP=OP!

Steun net als wij onze partner Rikolto en doe mee via: de actiepagina op Rikolto.be.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"