Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove schenkt 13.000 bars aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

SkinnyLove schenkt 13.000 SkinnyLove bars aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen: the real story

De helden van de zorg werken momenteel nog harder dan in een 'normale' situatie. Verpleegsters, dokters en nog zoveel anderen met essentiële beroepen zetten elke dag hun leven op het spel om dat van anderen te redden. Bewonderenswaardig en extreem moedig. Daarom wilden we bij SkinnyLove heel graag iets doen om deze helden van de zorg een hart onder de riem te steken. En dat deden we. SkinnyLove schenkt 13.000 SkinnyLove bars aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Lees hier hoe dat allemaal in zijn werk ging. Een verhaal waar we met ons heel team extreem trots op zijn, en dat we zeker met jullie wilden delen.

Steun voor de zorg

SkinnyLove schenkt 13.000 SkinnyLove bars aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen De hele coronacrisis, die had niemand zien aankomen. Ook ons team niet. Toen de overheidsmaatregelen werden afgekondigd en we plots allemaal van thuis uit ons bedrijf moesten runnen, beseften we maar al te goed dat al die mensen van de zorgsectoren nog wél elke dag naar hun werk gingen, en dat zij daar zoveel mogelijk mensen probeerden te verzorgen en te redden. Dat het zorgpersoneel de echte helden van hier zijn, dat bleek meermaals de afgelopen weken. Die helden zijn natuurlijk ook maar mensen, en hebben evengoed nood aan extra energie en rust om deze drukke en stresserende periode te doorstaan. Veel meer dan iedereen die thuiszit, moeten zij hun batterijen opladen, om mensen optimaal verder te helpen.
Alida en ik hadden het er al een paar keer over gehad, dat we echt iets wilden doen als steun voor de zorg", vertelt Alain. "Maar de vraag was: wat kunnen we doen? En hoe kunnen we dat aanpakken? Een vriendin van ons werkt als anesthesioloog in een ziekenhuis in Antwerpen en vertelde me dat iets doen voor de zorg echt een topidee was, en dat ze dat daar zeker konden gebruiken. Ze stelde onmiddellijk voor om SkinnyLove bars te doneren aan het ZNA, maar dan kwamen er bij ons praktische vragen op. Hoe zouden al die bars daar geraken? Hoe werden die bars dan verdeeld tussen de verschillende instanties? - Alain

Toeval bestaat

Het idee om de zorg te helpen, was er dus al. De eerste stap was gezet. Alleen zaten Alain en Alida vast met de praktische kant van zaken. Ze hadden iemand nodig als logistieke partner, die daarmee kon helpen. Alsof het zo moest zijn, wandelde er een SkinnyLover de Xperience Store in Kontich binnen. Eenmaal in gesprek, bleek die vrouw een verantwoordelijke functie uit te oefenen bij de dispatching van alle ziekenhuizen in Antwerpen. Alain en Alida geraakten verder met haar aan de praat en kwamen zo bij HEROmeals terecht als logistieke partner. Het logistieke probleem was opgelost, en nu konden ze écht van start gaan met hun hulpplan! HEROmeals deelt maaltijden uit aan alle ziekenhuizen over heel Vlaanderen. Ze halen maaltijden en donaties van bedrijven die willen deelnemen op, en zorgen ervoor dat heel veel verschillende helden van de zorg hiervan kunnen genieten. Want dat de helden extra energie nodig hebben, daar is iedereen het unaniem over eens. 

 

 

 

We Care-pakketten

Nu de logistieke partner in orde was, bleef nog enkel de vraag over: hoeveel SkinnyLove bars gaan we doneren? We beseften dat heel wat SkinnyLovers ook graag hun steentje bijdragen aan de ondersteuning van het zorgpersoneel. Daarom besloten we hen te betrekken bij onze actie", licht Alida toe. "Er kwamen We Care-pakketten online, waarin we SkinnyLove verkochten. Daar kreeg de klant drie Immunity XYZ boosters gratis bij. Per verkocht We Care-pakket beloofden we 4 SkinnyLove bars te schenken aan de zorg.

Het was ontzettend ontroerend om te zien hoe onze klanten hier massaal opsprongen, om zowel ons te helpen dit mooie initiatief succesvol te volbrengen als de helden van de zorg extra energie te schenken. Zelf sprak ik nog met een mama van de school van één van mijn kinderen - op veilige afstand uiteraard - die in de zorg werkte, toen ik voor mijn kinderen nog wat lesmateriaal moest ophalen. Ze vertelde me dat het heel zwaar was op intensive care, en toen besefte ik nog meer dat we dit echt moesten doen.

- Alida

SkinnyLove schenkt 13.000 SkinnyLove bars aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Door het grote succes van de We Care-pakketten, kunnen we een supermooi aantal SkinnyLove bars aan het ZNA schenken. We hebben die pakketten hiervoor in elkaar gestoken, maar besloten het aantal bars dat deze verkoop had opgeleverd, toch nog te verdubbelen. Nog meer energie is zeker in deze situatie absoluut op zijn plaats. Daarom werkte ons team dit weekend nog keihard door, zodat alles op tijd klaar zou geraken en elke held van een SkinnyLove bar zou kunnen genieten. Op woensdag 8 april was het dan eindelijk zover! Eric van de logistiek zette maar liefst 13.000 SkinnyLove bars klaar voor levering, via logistieke partner HEROmeals aan het ZNA. https://www.instagram.com/p/B-uTDyWoa9J/

Wat houdt dit nu in?

HEROmeals zorgt ervoor dat al onze SkinnyLove bars verspreid worden over alle verschillende ziekenhuizen van het ZNA. Het gaat hier over bijna 15 ziekenhuizen, woonzorgcentra en medische centra in regio Antwerpen, waar onder andere de volgende toebehoren:
  • Hoge Beuken
  • Jan Palfijn
  • Joostens Woonzorgcentrum
  • Koning Paola Kinderziekenhuis
  • Middelheim
  • Nieuwbouw ZNA Cadix
  • Stuivenberg
  • Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen

Danku aan de helden van de zorg

We zijn enorm blij dat we samen met jullie, onze klanten en trouwe SkinnyLovers, dit mooi initiatief waar hebben kunnen maken. Prachtig teamwork, waar ik echt kippenvel van krijg. Heel mooi om te zien hoe onze community zo iets moois kan teweegbrengen. We hopen dat iedereen in de ziekenhuizen veel energie haalt uit onze bars. Dat is onze manier om danku te zeggen aan de helden van de zorg. - Alain
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"