Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slank najaar

Deze vergeten herfstgroente levert je een slank najaar op

De herfst is bijna voorbij en de winter is al helemaal in aantocht, maar de herfstgroenten zijn we nog lang niet vergeten. Wat er wel soms vergeten wordt? Bepaalde groenten! Heel jammer, want op die manier zie je heel wat smaakpareltjes over het hoofd die je veel gezondheidsvoordelen opleveren. Deze vergeten herfstgroente is bijvoorbeeld ideaal voor een slank najaar.

En de vergeten groente is...

slank najaar De herfstgroente die we bedoelen is… de pastinaak. Legde jij deze herfstgroente recent op je bord? Goed bezig dan. Want dit knolgewas afkomstig uit Eurazië wordt al sinds de Oudheid veel gebruikt. In die periode was de pastinaak eigenlijk een beetje de aardappel in de klassieke keuken vandaag. Met het grote verschil dat de pastinaak écht gezond is. De groente is familie van wortelen en peterselie, en lijkt qua uiterlijk een beetje op die eerste. Wat smaak betreft smaakt de pastinaak wel veel zachter. Doe hier inspiratie op om je herfstgerecht compleet te maken.

Wilde pastinaak vs. gewone pastinaak

bijzondere herfstgroenten Een belangrijk onderscheid dat je moet kennen is dat tussen de wilde pastinaak en de gewone pastinaak. De wilde pastinaak is behoorlijk giftig en die leg je dus best niét op je bord. Je herkent deze vorm aan de heel gele bloemen die eraan vasthangen. De gewone pastinaken zijn daarentegen diegene die je tegenkomt in de supermarkt. Deze zijn vanzelfsprekend niet giftig en eetbaar! De wilde pastinaak is een vorm van onkruid met een eetbare wortel. In de bladeren, stengels en de bloemen hiervan zit er giftig sap dat zelfs brandwonden kan veroorzaken. De gewone pastinaak is daarentegen een cadeautje voor je gezondheid. En wel hierom:

1. Verbetert je spijsvertering en gaat constipatie tegen

prei Dat de pastinaak een ontzettend gezonde groente is bewijst de hoeveelheid vezels die er in het knolgewas zitten. Een slank najaar beleef je dankzij de pastinaak, omdat de knol de spijsvertering vlot laat verlopen. Het eten van veel vezels zorgt eveneens voor een vlottere stoelgang en doet overbodige en verteerde stoffen snel uit het lichaam verdwijnen. Veel vezels zijn nodig om verstopping te voorkomen, omdat ze de darmen in beweging houden. Daarnaast profiteert ook de snelheid van de spijsvertering van vezels, omdat deze voedingsstoffen het gehele maag- en darmstelsel stimuleren. Een probleem waar veel mensen met overgewicht mee kampen is de opname van te weinig vezelrijke voeding. Eens ze een gezonde levensstijl aannemen kan het dan ook zijn dat hun maag en darmen heel gevoelig reageren op de vezelrijke voeding, wat gepaard gaat met ongemakken zoals obstipatie, constipatie, darmkrampen, misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Het natuurlijke drankje SkinnyLove op basis van vetverbrandende ingrediënten zoals matcha groene thee, kurkuma, gember en vijgcactus helpt je lichaam te wennen aan deze vezels. In het begin ervaar je enkele ongemakken, maar na een tijdje is je lichaam gewend aan deze gezonde voedingsstoffen en verdwijnen die detox-effecten als sneeuw voor de zon. Lees ook: Spijsvertering stimuleren? Dat doe je met deze groente (en nog 5 andere onverwachte gezondheidsvoordelen ervan)

2. Versterkt de gezondheid van je hart

hartslag gezondheid Vezels zijn evengoed essentieel om je hart extra te versterken en gezonder te maken. In de vergeten herfstgroente pastinaak vind je vitamine C en folaat terug, die een positieve invloed hebben op het hart, omdat ze de ontwikkeling van hart- en vaatziekten voorkomen. De gezondheid van je hart is een basis om lang en gezond door het leven te gaan. Hoe ongezonder je leeft, hoe meer kans je hebt op hartfalen. Daarom zijn voldoende groenten en vezels uit onder andere pastinaak noodzakelijk om aan een gezond en evenwichtig voedingspatroon toe te voegen. Er zit bijvoorbeeld een flinke dosis kalium in de groente die ervoor zorgen dat de bloeddruk én de bloedsuikerspiegel stabiel blijven. Twee elementen die de hartgezondheid in grote mate beïnvloeden. Lees ook: Dit is het effect van emoties op jouw hartgezondheid

3. Zorgt voor mooie en sterke ogen

kleur ogen Vitamine C wordt meestal bekeken als een wondervitamine voor een stralende huid en minder rimpels. Dat is ook zo, maar de vitamine is minstens even indrukwekkend voor de gezondheid van de ogen. Een voldoende inname van vitamine C per dag is verbonden met de ontwikkeling van degeneratieve oogproblemen. Het verliezen van het zich met het ouder worden, is iets waar veel mensen mee te kampen krijgen. Voldoende vitamine C en vitamine A, die beiden in pastinaak zitten. Wat je eet beïnvloedt niet alleen hoe je eruitziet, maar ook écht hoe goed je ziet. Waarom vitamine C echt zo belangrijk is hierbij? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij degeneratieve oogproblemen ontwikkelt meestal een te lage inname van vitamine C blijkt t hebben. Naast vitamine C leiden tekorten aan omega-3-vetzuren, bèta-caroteen, vitamine E en vitamine A eveneens tot een verhoogd risico. Daarom is het zo belangrijk om gezond te eten en voldoende vitaminen op te nemen. De pastinaak zorgt dus niet gewoon voor een slank najaar, maar verzorgt jouw gezichtsvermogen voor altijd. Lees ook: Vitaminetekorten voorkomen doe je zo Pastinaak is dus de ideale groente voor een slank najaar. Combineer deze groente in een gezond eetpatroon met je dagelijkse kuur SkinnyLove en die feestkilo's krijgen bij jou geen kans!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo