Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slank koken

Slanke lunch: wacko, wild en sweet!

De trouwe volgers weten dat SkinnyLove is voortgevloeid uit Lombardia, het oorspronkelijke eet- en dieethuis van Alain zijn mama Odette. Al sinds 1972 staat de naam Lombardia synoniem voor gezond en lekker eten. Op de menukaart van het toenmalige populaire eethuis stond de 'wacko, wild en sweet'! Een gerecht waar Alain nog vaak over aangesproken wordt en waarvan velen smeken om het heerlijke recept.

Daarom verklapt Alain speciaal voor jullie hoe jullie deze slanke lunch kunnen klaarmaken op een SkinnyLove proof manier. En geloof ons: ook jullie smaakpapillen gaan helemaal wild bij het proeven van deze smaakcombinaties. Klaar voor een beetje nostalgie?

Benodigdheden

Hoe maak je het?

Deze gezonde lunch is niet alleen toplekker en gezond, maar is ook nog eens snel klaar. Het is een perfect alternatief voor bijvoorbeeld een croque monsieur waar je zonder schuldgevoel van kan smullen.

Stap 1

  • Verwarm je oven voor op 160°.

Stap 2

slanke lunch
Vroeger serveerde Lombardia de 'Wacko, wild en sweet' met een biologisch pitabroodje, maar vandaag weet Alain dat biologisch eten niet automatisch gezond eten inhoudt. Alain kiest daarom nu voor complexe koolhydraten zoals onder andere in Pain des fleurs. Die maken van de 'Wacko, wild en sweet' een minstens even lekkere - maar eigenlijk zelfs nog lekkerdere - versie.
  • Neem een hoeveelheid Pain des fleurs met ajuinsmaak naar eigen voorkeur en op basis van je hongergevoel.
  • Beleg ze met jonge geitenkaas.
  • Bestrijk ze rijkelijk met de Abrikoos chili spread. Dit is een spread zonder suikers, die uitsluitend uit natuurlijke en zuivere ingrediënten bestaat. Daarom is deze chutney ideaal voor een slanke lunch en een slanke lijn.
  • Vervolgens smeer je hier de SkinnyLove spread bio kip-mango op, want kip en mango kunnen absoluut niet ontbreken in deze slanke lunch.
  • Werk af met een laatste plakje geitenkaas.
  • Schuif gedurende 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Bij een slanke lunch kunnen groenten natuurlijk niet ontbreken! Alain kiest hier voor komkommer, rammenas en wat scheuten, maar je kan hier variëren op basis van wat je nog in je koelkast hebt liggen. Zolang er maar groentjes bij zijn.
  • Haal de Pain de fleurs uit de oven en werk ze af met wat scheuten.
  • Eet er je groentjes bij.
  • Smullen maar!

Graag nog eens terugkijken hoe Alain dit recept klaarmaakt of zin in nog meer recepten?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"