Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slanker zonder honger

Slanker zonder honger te lijden? Het kan!

Veel mensen denken dat een dieet en een gezonde levensstijl gelijkstaan aan honger lijden. Niets is minder waar. De mensen die dat denken zijn vaak diegenen die gedurende een lange tijd veel meer voeding opnemen dan hun lichaam nodig heeft, met overgewicht tot gevolg. Wie gezond leeft, kan evengoed de dag doorkomen met voldoende energie zonder honger te lijden. Je moet gewoon de juiste voeding eten om een verzadigd gevoel te bekomen. Slanker zonder honger? Het kan!

Vol te houden op lange termijn

misverstanden afvallen Als je gezond wil worden, is het belangrijk om te beseffen dat crashdiëten je nooit gaan brengen waar je wil geraken. Misschien dat die op korte termijn resultaten tonen, maar die zullen weer even snel verdwenen zijn dan ze gekomen zijn. Waarom? Omdat je lichaam voldoende voeding nodig heeft en crashdiëten je meestal op korte tijd heel veel voedingsstoffen ontnemen. Daardoor verlies je vlug gewicht, maar kom je dat gewoon weer bij wanneer je opnieuw normaal begint te eten. Crashdiëten zullen je wel honger doen lijden, terwijl slanker zonder honger perfect mogelijk is. De aanpassingen die je maakt moeten vol te houden zijn op lange termijn. Je kan niet voor even gezond willen zijn, om dan je streefgewicht te bereiken en gewoon opnieuw in de ongezonde voeding te vliegen. Zo werkt het niet. Kies elke dag bewust voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon, waarbij je de nodige voedingsstoffen opneemt die je lichaam nodig heeft. Op die manier blijf je verzadigd en lijd je geen honger. De resultaten komen misschien iets trager dan bij een crashdieet, maar het grote voordeel is dat de resultaten ook blijven. Dat is uiteindelijk wat telt.

Lees ook: Zijn versgeperste sapjes eigenlijk gezond of niet?

Voldoende drinken

drankjes koel houden Het is misschien een clichétip, maar wel een hele effectieve. Drink doorheen de dag voldoende water en je zal merken dat je minder honger hebt. Een glas water net voor de maaltijd zorgt ervoor dat je sneller voldaan bent en dat je bewuster nadenkt over wat je juist in je mond steekt. Wanneer je dan een craving hebt, kan je een glas water drinken om die te laten verdwijnen. Vind je het moeilijk om elke dag voldoende water binnen te krijgen? Neem dan een hervulbare fles mee en zet die vlak naast je zodat je er elke keer aan herinnerd wordt. Zo ga je automatisch meer water drinken. Wie geen fan is van droog water, kan een smaakmaker zoals het natuurlijke SkinnyLove of een vers stukje fruit toevoegen om het wat frisser te maken.

Lees ook: Is bruiswater minder gezond dan plat water?

Eet volwaardige maaltijden

Sla geen enkele maaltijd over, maar eet zeker drie keer per dag een volwaardige maaltijd die je voldaan houdt. Het geheim achter een gezonde levensstijl is de juiste voeding kiezen om te eten, waardoor je afvalt en op lange termijn op gewicht blijft. Het ontbijt is een belangrijke om mee te starten, omdat je dan je metabolisme op gang brengt. Dat is noodzakelijk om vet te verbranden en om af te slanken. Het ontbijt overslaan kan je metabolisme net vertragen en dat is niet wat je nodig hebt. Bereid op voorhand al een gezonde lunch voor wanneer je moet gaan werken, zodat je niet in de verleiding komt om op het werk een ongezond broodje te kopen dat veel te rijk is voor je lichaam. Kies voor een evenwichtige lunch met voldoende groenten, proteïnen en eiwitten. Een gezonde lunch zal bovendien het middagdipje tegengaan, waardoor je jezelf langer kan concentreren en je productiever werkt. Ook wat het diner betreft, is voorbereiding belangrijk. Denk op voorhand al eens na over wat je wil eten die week, zodat je niet last minute tot de conclusie moet komen dat je eigenlijk geen eten in huis hebt. Gezond eten hoeft echt niet saai te zijn, je kan afwisselen zoveel je wil!

Lees ook: Dit ontbijt is een stiekeme dikmaker

Kies gezonde tussendoortjes

Ook de tussendoortjes zijn heel belangrijk. Wie denkt dat hij gezond kan eten tijdens de volwaardige maaltijden en erop los kan snoepen wat tussendoortjes betreft, zit helemaal fout. Elke hap telt. Let dus ook op met tussendoortjes. Natuurlijk mag je op een gepast moment wel eens genieten van een verjaardagstraktatie, maar in het begin wanneer je nog heel wat gewicht kwijt wil, kan je beter eerst even streng zijn. Neem altijd vers fruit mee, kies voor groentjes of ga voor de Craving killer. Op die manier heb je de voeding al bij en kom je niet in de verleiding om toch nog iets te zoeken in de snoepmachine.

Lees ook: Trager metabolisme? Deze 5 onverwachte dingen kunnen de oorzaak zijn

Geef niet op

slanker zonder honger En het belangrijkste om mee af te sluiten: geef vooral niet op. Vergeet niet dat iedereen op een eigen tempo afslankt en dat elk lichaam een andere tijdsperiode nodig heeft om gezond te worden. Stop met jezelf met anderen te vergelijken en kijk vooral naar je eigen vooruitgang. Je staat ongetwijfeld al veel verder dan je eigenlijk denkt.

Lees ook: Waarom je minder streng voor jezelf moet zijn

Slanker zonder honger lijden is dus geen enkel probleem als je de juiste keuzes maakt. Yes you can!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"