Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
trucjes wallen

Slecht geslapen? Dankzij deze trucjes tover je die wallen écht weg

Ben je op tijd gaan slapen gisterenavond, maar zie je eruit alsof je al drie weken niet hebt geslapen? Helpt zelfs je concealer niet meer om je wallen of donkere kringen te verbergen? Je bent ongetwijfeld niet alleen.

Gelukkig zijn er trucjes die jouw wallen wegtoveren op een natuurlijke manier.

Wanneer je moe bent, hoopt er zich vaak heel wat vocht op onder de ogen. Hierdoor krijgen we wallen of zelfs donkere kringen. Die zijn we uiteraard liever kwijt dan rijk en het liefst van al pakken we dit probleem op een natuurlijke manier aan.

1. Cool down

Wanneer je 's ochtends opstaat en de schade van een slechte nachtrust in je opneemt, kan je jouw ogen een snelle cool down geven om toch meer uitgeslapen voor de dag te komen. trucjes wallen Vochtige theezakjes die je even in de koelkast legt of komkommerschijfjes zijn hier bruikbaar als verfrissende oogmaskers. Zij hydrateren je huid. Je wallen zullen niet miraculeus verdwijnen, maar na verloop van tijd zie je zeker resultaat.

2. Slaap

Deze tip komt vast niet als een verrassing. De essentie om van wallen af te geraken is simpel: voldoende slaap. Heb je een nachtje slecht geslapen? Kruip die avond dan extra vroeg onder de wol. Hoe langer je slecht slaapt, hoe groter je wallen worden. Te weinig slaap zorgt voor meer vochtophoping en dat we willen we net vermijden... Heb je moeite met in slaap te vallen? Probeer dan eens SleepDust in te nemen ongeveer 30 minuten voor je gaat slapen. Het zal je een goede nachtrust opleveren.

3. Drink water

De tip 'drink voldoende water' heb je ongetwijfeld al meerdere keren gehoord. Het is dan ook een effectieve oplossing voor veel beautykwaaltjes. Water drinken kan de vochtophoping en zwelling onder je ogen tegengaan, omdat je jouw huid meer hydrateert. Hoe minder vocht je lichaam binnenkrijgt, hoe groter de kans dat de bloedvaten onder je ogen nog meer opzwellen.

Lees ook: Zo zorgt citroenwater voor een gezond lichaam

4. Verwijder je make-up

trucjes wallen Een onmisbare stap in je dagelijkse skincare routine is het verwijderen van je make-up. Ja, ook wanneer je supermoe bent na een hele dag hard werken. Slapen met make-up op kan oogirritaties veroorzaken, wat op zijn beurt leidt tot grotere wallen.

5. Verander je slaaphouding

Slaap jij op je buik? Dan hebben we slecht nieuws voor jou. Buikslapers hebben namelijk meer kans om wakker te worden met wallen dan mensen die op hun rug slapen. Door deze houding hoopt het vocht makkelijker op.

Lees ook: 4 weetjes over slaap die je leven blijvend zullen verbeteren

Je kan je wallen uiteraard proberen te verbergen met concealer, maar uiteindelijk pak je zo het onderliggende probleem niet aan. Dankzij deze natuurlijke trucjes tover jij die wallen in je gezicht eindelijk écht weg.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"