Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slecht geslapen

Slecht geslapen? Zo kom je de dag makkelijk door

Als je slecht geslapen hebt, blijf je het liefst de hele dag in je bed liggen om op te laden en jezelf wat beter te voelen. Jammer genoeg houdt de realiteit hier geen rekening mee en draait de wereld gewoon door. Je hebt verplichtingen zoals je werk waar je ongeacht wat voor moet opduiken. Dankzij deze tips kom je makkelijk de dag door wanneer je nachtrust niet was wat het moest zijn.

Iedereen heeft wel eens een slechte nacht. Net op het moment dat je eindelijk in slaap bent gevallen, gaat je wekker genadeloos af en voel je jezelf alsof je amper vijf minuten in dromenland hebt vertoefd. Je moet op tijd opstaan om op het werk of een andere verplichting te geraken. Dan zijn een paar tips waardoor je de dag makkelijk doorkomt meer dan welkom. Op die manier is het voor je het weet weer tijd om onder de wol te kruipen.

1. Koude douche

koud douchen gezond Het klinkt misschien niet zo heel aanlokkelijk, zeker niet wanneer je je ochtend al start met een extreem vermoeidheidsgevoel. Toch is een koude douche heel effectief om je lichaam en geest eens goed wakker te schudden. Een warme douche mag dan ontspannender zijn, je zal je er vooral meer slaperig door voelen. Een koude douchestraal maakt je daarentegen helemaal wakker. Zet bijvoorbeeld op het einde van je douchebeurt de kraan een halve minuut op het koudste en voel hoe je bloedsomloop gestimuleerd wordt en hoe jij zelf ineens klaarwakker bent. Zo ben je helemaal klaar om aan je dag te beginnen.

Lees ook: Waarom koud douchen gezond is voor je lichaam

2. Beperk koffie

Als je al helemaal verslingerd bent aan koffie op de ochtenden dat je wel goed hebt geslapen, lijkt die koffiemachine na een slapeloze nacht nog eens tien keer zo aantrekkelijk. Toch laat je de koffie best even links liggen. Echt slim is het niet om jezelf op koffie te storten als je slecht hebt geslapen. De eerste twee kopjes koffie die je drinkt, geven je lichaam zeker een boost. Al de cafeïne die daarna nog volgt, heeft daarentegen weinig tot geen effect. Eens het effect ervan is uitgewerkt, kan je eveneens net een dipje krijgen in tegenstelling tot de gehoopte energieboost. Kies in de plaats voor water of een natuurlijk drankje zoals SkinnyLove dat je door vitaminen en mineralen langdurig energie bezorgt.

Lees ook: Dit is het ideale natuurlijke alternatief voor koffie

3. Zorg voor daglicht

Heb je slecht geslapen? Trek dan meteen je gordijnen open bij het opstaan. Ook op andere dagen haal je hier lichamelijke voordelen uit. Het daglicht dat binnenvalt, activeert je biologische klok en daarmee je stofwisseling. Zo krijgt je lichaam een soort van wake-upcall van het daglicht zeg maar. Het weet dat je jouw dag bent gestart en dat het in actie moet schieten. Dat streepje daglicht zal je wakkerder maken en je meer energie geven. Een natuurlijke energieboost die meer dan welkom is om in actie te kunnen schieten!

Lees ook: Dit simpele trucje doet je afvallen tijdens het opstaan

Dankzij deze drie simpele trucjes geraak jij de dag vlotjes door wanneer je slecht geslapen hebt!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo