Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
beter slapen warm weer

Slecht slapen tijdens quarantaine? Zo los je het op

Slapen is altijd al belangrijk, maar vooral tijdens de quarantaine. Mensen vervelen zich sneller, zitten veel meer thuis en slapen slecht. Je hebt weinig om naar uit te kijken en begint intenser te dromen. Goed slapen is een belangrijke factor voor jouw welzijn. In dit artikel leggen we het belang van slaap voor jou uit!

Wat doet slecht slapen met jou?

Slaap is enorm belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. De kwaliteit van de slaap hangt samen met hoe we overdag functioneren. Als we niet of te weinig slapen, dan wordt het functioneren van onze hersenen beïnvloedt. We kunnen ons dingen slechter herinneren, ons concentratievermogen zakt, we doen langer over beslissingen nemen en ons tijdsbesef vervaagt. Slechte slaap kan ook een negatieve invloed hebben op je humeur en energie. Je zal minder productief zijn en dingen meer en meer willen uitstellen. Tijdens de quarantaine hebben mensen veel meer de tijd om over dingen na te denken en te stressen, waardoor je niet goed slaapt. Wij willen dat voorkomen.

Stressloos slapen 3x gratis SleepDust

Om alle negatieve effecten van te weinig slaap tegen te gaan sommen wij hier 3 tips op die je kunnen helpen:

1. Probeer je te ontspannen

Ontspannen helpt vlak voor je gaat slapen. Leg zeker je gsm of laptop weg, drink een warme tas met SleepDust en je zal ongetwijfeld relaxed en ontspannen slapen. Maak je hoofd leeg en vertrouw volledig op de kracht van de ingrediënten.

2. Creëer een avondroutine

Een routine zorgt dat je beter doorslaapt. Je kan bijvoorbeeld elke dag een beetje lezen in je favoriete boek, daarna je tanden gaan poetsen & gaan slapen. Maar een routine bepaal je eigenlijk helemaal zelf, dat is voor iedereen iets persoonlijk. Wij kunnen je enkel helpen door je SleepDust aan te bevelen voor een nog betere nachtrust. Hoe beter je slaapt, hoe beter je door de dag functioneert in alles wat je doet! Bovendien word je, na een ontspannen nacht, fris en monter wakker. Zonder enig blijvend effect die je focus verzwakt of aandacht vertroebelt.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"