Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slechte adem

Dankzij deze 6 supertips geraak jij van die slechte adem af

Je kan er dan nog zo goed uitzien, een slechte adem kan een eerste indruk meteen verpesten. Jammer genoeg hebben we er allemaal wel eens last van. Meestal op de meest ongelegen momenten. Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, of dat nu op een date of voor een sollicitatiegesprek is, wil je de andere persoon het liefst met een frisse glimlach en een frisse adem tegemoetkomen. Heb je het gevoel dat je adem stinkt? Dankzij deze zes supertips geraak jij van die slechte adem af.

1. Dagelijkse mondhygiëne

slechte adem We moeten je waarschijnlijk niet vertellen dat het enorm belangrijk is om je tanden twee keer per dag te poetsen. Hierbij is het essentieel dat je elk stukje in je mond onder handen neemt: van je tanden zelf tot het tandvlees en de tussenholtes. Een ideale handmatige poetsbeurt duurt gemiddeld drie minuten voor het poetsen effectief werkt. Bij een elektrische poetsbeurt volstaat twee minuten. Vergeet zeker niet om goed te flossen, zodat ook alle tussenholtes proper zijn. De belangrijkste poetsbeurt van de dag? Die voor het slapengaan. Dat is wanneer onze speekselproductie vermindert, waardoor er zich meer bacteriën ophopen. Als je jouw tanden niet poetst voor het slapengaan, heb je meer kans om op te staan met een slechte adem waar een poetsbeurt alleen niet gauw tegen helpt. Lees ook: Tandenpoetsen: wat is nu het beste tijdstip?

2. Vervang je tandenborstel

tandenpoetsen Poets je flink je tanden 's morgens en 's avonds, maar blijf je toch nog achter met een slechte adem? Dan kan dit wel eens aan je tandenborstel liggen. Het is belangrijk om je tandenborstel ongeveer om de drie maanden te vervangen. De haren van de borstel verslijten, waardoor die hun effectiviteit verliezen en je tanden niet meer zo goed worden gepoetst. Daardoor blijven er meer bacteriën achter in de mond die verantwoordelijk zijn voor je slechte adem én die je zelfs ziek kunnen maken. Best kan je ook je tandenborstel vervangen als je ziek bent geweest, omdat die slechte bacteriën anders in de borstel blijven hangen. Lees ook: Hoe vaak moet je eigenlijk je lakens wassen?

3. Gebruik een tongschraper of een mondspoeling

slechte adem Poets je je tanden elke dag tweemaal, heb je jouw tandenborstel al vervangen en is het 'help-ik-heb-een-slechte-adem' probleem nog steeds niet van de baan? Dan is het een aanrader om een tongschraper aan te schaffen. Een tongschraper is een handige tool om je tongbacteriën te verwijderen. De tongschraper is voor de tong wat een tandenborstel voor de tanden is. En vergis je zeker niet: ook de tong bevat héél wat bacteriën die je liever kwijt dan rijk bent. Het is volgens tandartsen zelfs een van de meest effectieve oplossingen tegen een slechte adem. Om de routine van je mondhygiëne helemaal af te maken en komaf te maken met die vervelende bacteriën, kan je afsluiten met een mondspoeling.

4. Weet wat je eet

Ook je voeding speelt een rol bij hoe fris je adem ruikt. Voor de liefhebbers van knoflook, bepaalde soorten vis of rauwe uien komt dit vast niet als een verrassing, aangezien deze voedingsmiddelen met stip op nummer één staan om een slechte adem te veroorzaken. Daarnaast zorgen ook suikerrijke producten voor een vervelende smaak en een onaangenaam geurtje. Hoe dit komt? Hoe meer suiker je eet, hoe meer bacteriën de kans krijgen zich te verzamelen in je mond. Gezonde voeding levert je een frisse adem op, wat weer een extra reden is om gezond te eten! Lees ook: Slechte adem? Dit eten maakt er snel komaf mee!

5. Drink voldoende water

gezonde keuzes Dehydratatie leidt tot een droge mond en een droge mond leidt tot een slechte adem. Wanneer je mond is uitgedroogd, krijgen de bacteriën vrij spel, met een slechte adem tot gevolg. Probeer minstens twee liter water per dag te drinken, zeker als je merkt dat je snel last hebt van een droge mond. Je kan altijd een extract zoals SkinnyLove toevoegen aan je water, om het een extra smaakje te geven en voor een extra portie vitaminen en mineralen. Lees ook: Is bruiswater minder gezond dan plat water?

6. Eet genoeg

tips tegen fruitvliegen Een oorzaak van een slechte adem die je waarschijnlijk niet zou verwachten? Een lege maag! Wanneer je niet voldoende eet, levert je dat een slechte adem op. Bovendien is het helemaal niet gezond om jezelf uit te hongeren of maaltijden over te slaan. Onthoud dat een gezonde en evenwichtige levensstijl inhoudt dat je voldoende eet. Kies bijvoorbeeld voor een gezond tussendoortje zoals fruit of de Craving killer dat je voldoende verzadigd achterlaat tot je volgende maaltijd. Zo blijft jouw lichaam gezond en je adem fris. Lees ook: Intuïtief eten: daarom helpt het jou af te vallen Dankzij deze zes tips maak jij komaf met dat vervelende kwaaltje!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"