Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slechte adem eten

Slechte adem? Dit eten maakt er snel komaf mee!

We hebben allemaal wel eens last van een slechte adem als we een lekker gerechtje met knoflook eten. Maar wist je dat je ook dankzij je eten (en een goede poetsbeurt natuurlijk) snel weer verlost kan zijn van die vervelende, stinkende adem. Wij bieden je 6 makkelijke oplossingen aan:

1. Kaneel

Je kan dagelijks wat kaneel oplossen in een glas water en ermee gorgelen, dan kan je na een aantal dagen al verbetering merken in je adem.

2. Gember

Voorlopig is gember enkel uitgetest op voedingsmiddelen met een lange nasmaak, zoals koffie. Benieuwd naar de wetenschap achter deze ontdekking? Lees dan: Koffie-adem? Dit slimme middeltje helpt! slechte adem eten

3. Appels eten = slechte adem vergeten

Knapperig en vezelrijk eten doet de mond meer speeksel produceren. Dat is rijk aan zuurstof, een natuurlijke vijand van de geurverspreidende bacteriën in je mond.

4. Vitamine C

Geen idee waar vitamine C zoal in zit? Dit artikel en deze blogpost geven je een mooi overzichtje.

5. Groene thee

Ha, die goede oude groene thee! Geen lekker hapje, maar wel een drankje dat de bacteriën van je tanden kan weghalen.

6. Kardemom

Knabbelen op kardemomzaadjes is een trucje dat we uit de Indische restaurants hebben gepikt. Daar is het namelijk traditie om je maaltijd af te sluiten met een beetje kardemom, wat bovendien erg lekker is door zijn zachte, zoete smaak. Af en toe een minder frisse adem is heel normaal, en daar hoef je niet van wakker te liggen. Toch heeft ongeveer een kwart van de bevolking vaker en langer last van een stinkende adem. Daar bestaan verschillende oorzaken voor, meestal zijn ze gelinkt aan een slechte mondhygiëne maar de onrust kan ook uit je maag komen. Raadpleeg daarom altijd een arts.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"