Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
smoothies

Smoothies als je wilt afslanken: ja of nee?

Smoothies zijn momenteel enorm populair en worden vaak als maaltijdvervanger gezien, maar zijn de smoothies uit supermarkten en juice bars daar goed genoeg voor? En zijn ze echt zo gezond? Hier lees je waarop je best let.

1. Gezond of niet?

smoothies Smoothies worden meestal gemaakt met verschillende soorten fruit, op zich wel gezond, maar ook in fruit zitten veel suikers. Deze worden door het mixen van het fruit sneller opgenomen dan wanneer je gewoon een stuk fruit zou eten. Ook wordt in plaats van water of melk vaak fruitsap toegevoegd, wat ook weer voor extra suikers zorgt. Smoothies kunnen er dus voor zorgen dat je suikerspiegel snel stijgt, maar kort erna ook weer daalt waardoor je opnieuw een hongergevoel krijgt. Let vooral op met smoothies uit de supermarkt! Die kunnen kunstmatige zoetstoffen, vruchtensap, gezoete zuivelproducten en vet bevatten. Niet zo gezond dus, en al zeker niet geschikt als maaltijdvervanger. Een voedingssupplement dat wél gezond is zijn onze SkinnyLove kuren¹ . Die gaan je smaakprofiel volledig veranderen³ & helpen je effectief om te vermageren².

Lees ook: 4 simpele tips om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden

2. Een gezonde variant?
Een gezonde variant bestaat niet in de ogen van Skinnylovers. Smoothies zijn gewoon niet effectief. Wij zijn ervan overtuigd dat stukken fruit eten je meer verzadigd. Zo weten je hersenen dat je effectief aan het kauwen (en dus aan het eten) bent. Je maag en darmflora gaan in gang schieten om de juiste voedingsstoffen zo effectief mogelijk op te nemen. De gezonde vitaminen en vezels van fruit verdwijnen als je fruit mixt. Dat is zonde. Verwerk je fruit dan liever in een salade met craving killer.smoothies fruit

3. Welke soort smoothie is het beste?

groene smoothiesYoghurtdrankjes, groentensmoothies of amandel- en sojamelk zijn al even ongezond als smoothies. Begrijp ons niet verkeerd: wij spoken niet. Als jij een keer per week graag een smoothie drinkt: ga je gang. Het zou alleen spijtig zijn als je de nadelen ervan niet kent & ervan overtuigd bent dat je goed bezig bent.

Lees ook: Waarom zelf groenten kweken dé activiteit is om de komende weken uit te testen

Denk binnenkort dus twee keer na over die 'gezonde' smoothies!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"