Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zelf maken gember

Snel zelf maken: natuurlijke mooimakers met gember

Gember is echt geweldig. Aan de binnenkant zuivert het je lichaam, verbetert het de spijsvertering en opname van voedingsstoffen en houdt het misselijkheid op een afstand. Maar wist je dat je met verse gemberwortel ook zelf je eigen beauty-producten kan samenstellen?

Het fijne aan de DIY-projectjes die we hieronder voorstellen is dat je er maar 2 (hoogstens 3) spullen voor in huis moet hebben. Bovendien heb je maar 5 minuutjes tijd nodig om deze zalige beautyreceptjes klaar te maken. Nieuwsgierig waar gember nog allemaal goed voor is? Start bijvoorbeeld bij dit artikel.

Haarolie voor prachtige lokken

Gember bezit de kracht om je haren een instant boost te geven. Gember gaat haaruitval tegen, en zorgt voor een vollere haardos en snellere groei van nieuwe haartjes. Gecombineerd met haarverzachtende olie zit je helemaal goed. Zoals je misschien al weet, werkt olie veel beter op je haar dan maskertjes van bij de drogist. Voor deze stimulerende haarolie heb je maar enkele ingrediënten nodig:
  • 1/4 theelepeltje geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de olie op een zacht vuurtje en voeg de geraspte gember toe. Haal de olie van het vuur zodra de gember karameliseert. Breng nu de geurige olie door een zeefje en... voila: daar heb je je verzorgende olie voor je haar! Masseer je hoofdhuid er zachtjes mee in (5 tot 10 minuten lang) en breng daarna shampoo aan. Goed uitwassen!

Zelf maken: gember scrub

Eigenlijk zou je altijd Epsom-zout in huis moeten hebben. Je vindt het bij elke goede drogist. Er is bijvoorbeeld een heel efficiënte kuur waarbij je een aantal uren niets eet en je maag zuivert met het biologische zout. Vooral in de lente is het leuk als je ook onder de douche of in bad kan starten met een detox-kuur die je helemaal zelf gemaakt hebt. Dit zijn de benodigdheden:
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1/2 kopje Epsom-zout
  • 1 eetlepel citroensap

Giet het kopje zout met de gember in de blender tot de gele stukjes gember zo fijn mogelijk vermalen zijn, en het zout minder grof. Schep het mengsel over in een laag kommetje en voeg het citroensap toe. Ziezo. Nu ben je klaar voor een schrobbeurt waar je het warm van zal krijgen!

De combinatie van de ingrediënten is namelijk best pittig (wij gingen er zelfs een beetje door zweten!). Neem rustig de tijd om te genieten van de geur en het zuiveringsproces. Vergeet niet om een grote handdoek op de grond te leggen, of gebruik de scrub bij een klein waterstraaltje onder de douche. Heb je nog wat meer tijd? Perfect, sluit dan de 'poetsbeurt' van je huid af met een verwennend badje. Met een zachte huidolie op het einde, natuurlijk.

En wat drink je nu op zo'n verwenavondje voor jezelf? Om het zuiverende effect van je DIY-beautyproductjes kracht bij te zetten kan je kiezen uit de verschillende smaakjes Ginger BLAST: puur gemberextract, gember met citroen, tijm en salie of gember-matcha. Zorg goed voor jezelf en geniet!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"