Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
sneller bruin worden

Sneller bruin worden? Dan moet je dit eten!

We willen allemaal maar al te graag een bruin kleurtje in de zomer om onze benen te kunnen tonen. Hele dagen lang in de zon liggen is natuurlijk niet zo gezond voor de huid. Wil je sneller bruinen worden, zonder dat je daarvoor extreem veel tijd in de zon moet besteden? Dan moet je dit eten! Bovendien vergemakkelijkt deze voeding de opname van het zonlicht, waardoor dat bruine kleurtje in no time het jouwe is.

Goed insmeren

sneller bruin worden Eerst en vooral moet je jezelf zeker wél insmeren, ondanks de vele fabeltjes die de ronde doen over zonnecrème. Een van de grootste misverstanden is dat je niet bruint wanneer je jezelf insmeert. Fout. Helemaal fout zelfs. In realiteit zal die zonnecrème er net voor zorgen dat je bruine kleurtje langer zichtbaar blijft. Als je verbrandt, sterft je huid af en je moet niet denken dat je dan bruiner zal zien tegenover wanneer je jezelf wel flink hebt ingesmeerd. Bovendien is een goede bescherming tegen de zon belangrijk om huidschade te voorkomen en onder andere de ontwikkeling van rimpels tegen te gaan.

Lees ook: 4 tips voor huidverzorging die je huid langer jong houden

Caroteen

sneller bruin worden En dan de geheime tip van de dag: eet voeding die caroteen bevat om sneller bruin te worden. Caro-wat? Caroteen of bètacaroteen is een vorm van pro-vitamine A die in je lichaam omgezet wordt in vitamine A. Deze vitamine is essentieel om een gezond immuunsysteem te ontwikkelen en stimuleert daarnaast de groei van gezonde botten, stevige tanden en de celvernieuwing van de huid. Bètacaroteen heeft heel wat anti-oxidatieve eigenschappen, waardoor onder andere bacteriën op afstand gehouden worden en minder kans krijgen om schade aan te brengen aan de cellen. Die werking zorgt er eveneens voor dat je beter beschermd bent tegen de zon. Als je bètacaroteen combineert met je huid goed in te smeren, dan kan je er zeker van zijn dat dat bruine kleurtje voor je het weet op jouw eigen huid terug te vinden is.

Lees ook: Natuurlijk bruin dankzij deze 5 belangrijke tips

Voedingsbronnen

wortel Caroteen vind je terug in heel wat gezonde voeding. Voornamelijk groenten en fruit dragen de vitamine als actief bestanddeel in zich. Denk vooral aan groene bladgroenten zoals spinazie en oranje groenten en fruit zoals wortelen, mango's en mandarijnen. Een van de typische kenmerken van caroteen is namelijk dat ze verantwoordelijk zijn voor de kenmerkende kleur van voornamelijk oranje, gele en groene groenten. Je moet wel zien dat de dosis caroteen die je binnenkrijgt groot genoeg is, anders zal je geen effect opmerken. Bijvoorbeeld een of twee wortelen per dag is al een goed begin.

Lees ook: De wonderlijke wortels: 4 gezondheidsvoordelen op een rijtje Sneller bruin worden dankzij gezonde voeding? Niet alleen positief voor een mooie bruine huid, maar ook een stimulans voor je dieet!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"