Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
aubergine buik

Sneller een platte buik? Eet dan vaker deze groente

Aubergine is niet alleen goed voor je huid, maar heeft als lekkere, veelzijdige vleesvervanger een hele resem aan gezondheidsvoordelen. Laat ons beginnen bij de 4 meest opvallende:

1. Tjokvol mineralen om je hart te beschermen

Aubergine zit boordevol gezonde mineralen die je hart, maar ook je botten beschermen. Fosfor, foliumzuur, calcium, magnesium maar ook ijzer helpen om osteoporose en artrose te voorkomen.

2. Nasunine uit aubergine = jonge huid

Bespaar jezelf de moeite om te zoeken naar dit vernuftige stofje om rimpels te voorkomen. Het zit enkel en alleen in de glanzende schil van deze heerlijke groente.

3. Fijn voor de lijn

Aubergines bestaan net als komkommers voor een groot deel uit water; het is dan ook helemaal niet erg als je er 'te veel' van eet. In tegendeel, aubergines zijn net iets smaakvollers dan komkommers en kunnen een eventueel vochttekort helpen voorkomen. Maar het leukste aan dit mooie, paarse gewas is wel dat het amper calorieën bevat: per kopje slechts 38! Geniet dus zonder zorgen en met volle teugen

4. Dankzij deze groente kom je makkelijker aan een platte buik

Hoewel het misschien ongelooflijk lijkt, is aubergine een van de beste voedingsmiddelen om het overtollige vet dat op de buik opgeslagen wordt te bestrijden. Hoewel het geen wondermiddel is, helpt regelmatig aubergine eten mensen die proberen om af te vallen met het bereiken van dat allermoeilijkste doel: je buik(je) verliezen. Dit voordeel kan verklaard worden door het feit dat het zo’n krachtig diuretisch middel is. Het helpt om het lichaam te reinigen en verwijdert afvalstoffen die in de loop van de tijd achter zijn gebleven in het lichaam. Last but not least stimuleert deze paarse lekkernij de leverfunctie, en dat is misschien nog wel zijn mooiste eigenschap! Wie ooit eens gevast heeft, weet waarschijnlijk dat een goede werking (en zuivering) van je leverzuivering van je lever een essentiële stap is naar een platte buik. Kortom: je zou al gek zijn als je niet eens vaker aubergine op het menu zet! # Geniet van deze gezonde alleskunner & smakelijk!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"