Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
snurken

Dit moet je dringend weten als jouw partner snurkt

We weten allemaal dat voldoende slaap belangrijk is voor veel verschillende redenen. Daarom doen we zo hard ons best om op tijd in bed te kruipen of verloren slaapuurtjes de volgende dag weer in te halen. Slaap is dan ook het hoofdingrediënt voor een optimale gezondheid. Maar... wat als je slaap gestoord wordt door factoren waar je niets aan kan doen? Een snurkende partner bijvoorbeeld. Welk effect heeft dat snurken op onze gezondheid?

Laat me geru-zzz-t

snurken gezondheid De gevolgen van een snurkende partner zijn serieuzer dan je denkt. Alsof samen slapen nog niet uitdagend genoeg is, maakt het feit dat jouw partner luidop ronkt tijdens de uren dat je liefst volledige stilte wenst, het alleen nog moeilijker. Eerder berichtten we al dat je op nieuwe plaatsen slechter slaapt door onbekende geluiden. Toch zullen bekende geluiden zoals het gesnurk van jouw partner jouw nachtrust ook niet bepaald bevorderen. Of het nu een plotse knal, een overvliegend vliegtuig of lawaai van je partner is: geluiden houden ons wakker en verstoren onze slaap ernstig. Wie tijdens zijn slaap veel geconfronteerd wordt met geluiden, heeft een hogere bloeddruk. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarbij mensen die sliepen gemonitord werden. Hoe luider het lawaai, hoe hoger de bloeddruk. Hetzelfde geldt dus voor het snurken. Hoe luider de persoon naast jou snurkt, hoe hoger je bloeddruk.

Gevolgen voor de gezondheid

snurken gezondheid Een hogere bloeddruk klinkt misschien onschuldig op het eerste gezicht, maar vergis je hier zeker niet. Dit brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Een hogere bloeddruk is namelijk een verhogende risicofactor voor hart- en vaatziekten, beroertes, hartaanvallen, nierziektes en zelfs dementie. Het is dus van essentieel belang dat je tijdens je nachtrust de vereiste stille omgeving hebt. Zeker als het op lange termijn jouw slaap verstoort. De oplossing? Investeer al zeker in kwaliteitsvolle en geluidsbestendige oordopjes en een natuurlijk slaapmiddel zoals SleepDust om ongestoord in dromenland te vertoeven. Helpt zelfs dat niet? Spoor je partner dan aan om eens de huisarts te bezoeken, zodat hij een oplossing kan vinden om dat snurken op te lossen. Want ook voor snurkers zelf is snurken niet goed voor de gezondheid!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"