Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Soep eten om af te slanken? Doe maar niet!

Soep eten om af te slanken? Doe maar niet!

Heb jij het soepdieet wel eens geprobeerd? En? Kwam de soep je oren uit en had je steeds honger? Wist je dat je beter helemaal geen soep eet als je af wilt vallen? Wij vertellen je waarom.

Zet je maag en darmen aan het werk

En dan bedoelen we niet dat je twintig keer op een dag naar het toilet moet lopen. Nee, je zet je maag en darmen aan het werk door volwaardige voeding te eten. Dat wil zeggen: vaste (dus niet vloeibaar!) en vezelrijke voeding die je maag en darmen als het ware laat 'sporten'.

Waarom is dat goed voor de lijn?

Dat zit zo: als je volwaardige voeding (denk aan volle rijst, boekweit, rauwkost,...) eet, begint je maag maagsap aan te maken om de voeding te verteren. Ondertussen kneden de spieren aan de buitenkant van je maag je maaltijd. Daarna gaat de deels verteerde voeding richting je darmen voor verdere verwerking en de opname van alle voedingsstoffen. geen soep als je af wilt vallenWanneer je maag en darmen aan het werk zijn, sturen ze een signaal naar je hersenen dat zegt: "Ik ben eten aan het verteren, dus ik heb even niets nodig". Zolang je maag en darmen aan het werk zijn, hoeven je hersenen niet aan eten te denken. En aangezien soep in geen tijd je maag en darmen doorglijdt (want: vloeibaar) heb je ook heel snel weer goesting om iets te eten.

Wat kan je dan beter eten in plaats van soep?

koolhydraten gezondGranen, zoals volle rijst, boekweit, spelt en boekweitpasta. Groenten en fruit als wortels, koolrabi, broccoli, appels, peren, ... Vis, vlees en volwaardig broodbeleg met pure ingrediënten. Let op: ook quinoa, witte rijst en pasta en yoghurt zetten je maag en darmen niet aan het werk en geven niet lang genoeg een verzadigd gevoel. Het dagelijks drinken van SkinnyLove kan je hierbij ook helpen. SkinnyLove bevat namelijk veel vezels ¹⁰ en helpt je bovendien om op een gezonde manier af te slanken¹ .
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"