Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
spinazie

Waarom is spinazie zo gezond voor jouw lichaam?

Is spinazie nu echt zo gezond voor jou? Volgens Popeye wordt je enorm sterk door de proteïnen die in de groente zitten. Spinazie is een populaire lentegroente die je in enorm veel gerechtjes kan gebruiken. Maar er zijn nog heel veel andere voordelen voor jouw lichaam. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder!

1. Een bron van vitaminen

spinazie is een bron van vitamine c Spinazie zit echt vol met vitaminen en mineralen, daarom zitten er zo veel gezondheidsvoordelen aan deze plant. Zo barst spinazie van de mineralen kalium, zink, magnesium, ijzer en calcium. De groene bladgroente is een bron van vitamines zoals foliumzuur, niacine, vitamine A, vitamine B6, vitamine K en vitamine C. Als je er echt van wil genieten, combineer de groente dan met onze Immunity Booster om de ultieme vitamine C boost te krijgen⁴! Je zal je er snel optimaal door voelen.

2. Beter metabolisme metabolisme verbetert je metabolisme

Velen staan versteld van de hoeveelheid eiwit die in spinazieblaadjes zit. Daarom is het makkelijk te verteren en heeft het een heel positieve invloed op jouw metabolisme. De lichaamsvoordelen blijven maar komen. Door de energie die je krijgt van spinazie werken alle organen optimaal. Door de hongerstillende werking ben je sneller verzadigd en ga je gemakkelijk afvallen. Onze Skinny Bars hebben dezelfde hongerstillende werking. Die bars kan je heel de dag door eten zonder je schuldig te voelen. Ontdek snel één van onze 5 smaken!

3. Te gebruiken in veel gerechten

spinazie Je kan het groene plantje in een salade gebruiken, rauw opeten of roerbakken. 't Is dus een groente die je op erg veel verschillende manieren én in veel gerechten kan gebruiken. Een salade met Craving Killer, spinazie en wat geitenkaas is heerlijk als je 't ons vraagt.

Lees ook: Eten zonder bijkomen tijdens corona: slanke comfort food om van te smullen

Kortom: er zijn redenen genoeg om te bewijzen dat spinazie gezond is!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"