Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Wil je sport volhouden? Dit is het geheim

Wil je sport volhouden? Dit is het geheim

Ben jij zo iemand die wel graag wil beginnen sporten, maar die dat eigenlijk stiekem nooit echt volhoudt? Dan ben je waarschijnlijk niet alleen. Beginnen sporten is een goed voornemen dat veel mensen zich telkens opnieuw inprenten, om het na enkele sportsessies weer voorzichtig in de vergeetput te duwen. Jammer, want je haalt zoveel gezondheidsvoordelen uit sporten, wat het echt wel de moeite waard maakt om door te zetten. Wil je deze keer écht sport volhouden? Dan is dit het geheim tot succes. Sporten is meestal een van de goede voornemens die je opstelt aan het begin van het nieuwe jaar. Je kan je op 2 januari meestal nog mooi naar buiten slepen en verplichten dat rondje te hardlopen, om vervolgens een jaar later er pas opnieuw te staan. Say no more: vanaf nu onderneem jij actie om te blijven sporten. Met een paar héél simpele, maar effectieve tips haal jij die sportschoenen vanaf nu wekelijks met plezier uit de kast. Lees ook: Nu al starten met goede voornemens? Daarom is het een goed idee

1. Zoek een sportbuddy

sport volhouden Heel wat mensen vinden het enorm moeilijk om zich 's avonds te motiveren om uit hun luie zetel te komen en naar buiten te gaan om te sporten. Als je gewoon met jezelf een afspraak hebt gemaakt om te gaan sporten, maar het weer serieus tegenvalt, is dat ergens nog te begrijpen. Maar... als je met iemand anders hebt afgesproken, ben je meer geneigd om toch uit je luie zetel te springen en samen voor die work-out te gaan. Waarom? Omdat je anders anderen moet afbellen en teleurstellen. Zoek jezelf dus een sportbuddy zodat je elkaar kan aanmoedigen. Wil je sport volhouden? Dan maakt dit het al heel wat makkelijker. Bovendien is het een activiteit waarmee je jouw vriendschap nog extra kan versterken. Lees ook: Afspreken met vrienden: waarom je het vaker moet doen

2. Onthoud waarom

sporten voor een gezond brein Heb je geen zin om jezelf naar buiten te duwen en in de regen te sporten? Probeer dan te focussen op waarom je in de eerste plaats ooit wilde beginnen met sporten. Wanneer je daaraan denkt, is het soms makkelijker om jezelf te overtuigen helemaal voor dat doel te gaan. Dat is meteen waarom het zo belangrijk is om vanuit je eigen motivatie aan een bepaalde sport te beginnen en niet omdat iedereen het doet. Als je het eigenlijk niet leuk vindt, hou je het niet vol. De reden waarom je begint met sporten, speelt daarbij een grote rol. Lees ook: Doelen bereiken doe je op deze manier (zo lukt het je écht)

3. Kies een doel

sporten met warm weer Ga niet zomaar in het wilde weg sporten zonder dat je jezelf een doel stelt. Je haalt veel meer voldoening uit het sporten wanneer je daadwerkelijk ergens naartoe aan het werken bent. Zoek een fysiek doel voor jezelf. Dat hoeft echt niets te maken te hebben met afvallen. Je kan evengoed sporten om je conditie te verbeteren of om je beter in je vel te voelen. Stel jezelf bijvoorbeeld het doel om na een maand tijd 5 kilometer te kunnen lopen en probeer vervolgens je tijd te verbeteren. Stel jezelf niet meteen voor een heel grote uitdaging als je nog van nul moet beginnen. Gun jezelf wat tijd! Lees ook: Zo lukt het je wel om gewoontes te veranderen Eindelijk sport volhouden? Dat lukt je met deze drie tips!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"