Misschien heb je het ook al geprobeerd: sporten om af te vallen. En? Is het je gelukt? Of heb je, ik weet niet hoe keihard afgezien.... zonder echt resultaat? Wel, dat is normaal en nu eindelijk wetenschappelijk bewezen. Lees mee hoe dit komt en wat dan wel de juiste aanpak is.
Je hebt het allicht al vaker gehoord dan je lief is. Als je wil afvallen dan moet je 2 zaken veranderen: minder eten en meer sporten. En, toegegeven, dat klinkt op zich ook wel logisch: meer calorieën verbranden en er minder innemen leidt tot gewichtsverlies.
Meer sporten om af te vallen werkt niet!
Maar nu blijkt dat de sporten om af te vallen aanpak slechts op korte termijn tot de gewenste resultaten leidt. De onderzoekers van de Loyola University concluderen uit
wetenschappelijk onderzoek dat gezonde etensgewoontes, niet sporten, de sleutel is tot blijvend gewichtsverlies. Ze verklaren dit ook zeer duidelijk. Je zal begrijpen waarom de inspanningen die je je getroost hebt niet gewerkt hebben.
Het is niet jouw schuld.
Verschil tussen korte en lange termijn effect
"
Ons onderzoek wijst uit aan dat extra sporten je waarschijnlijk niet beschermt tegen gewichtstoename", verklaart Lara Dugas, lead author van de studie en assistent professor aan de afdeling Volksgezondheid aan de Medical School van de Loyola Universiteit te Chicago. Eerder onderzoek had aangegeven dat sporten om af te vallen wel werkt, omdat het zorgt voor extra vetverbranding. Tijdens een 10 maand durende studie werden 141 mensen, die overgewicht vertonen of aan obesitas lijden, in 3 groepen onderverdeeld om na te gaan hoe 'cardio sporten' hen zou beïnvloeden.
- Groep 1 moest dagelijks - 5 keer per week - 400 calorieën verbranden door te sporten.
- Groep 2 dagelijks - 5 keer per week - 600 calorieën verbranden door te sporten.
- Groep 3 had het makkelijk :-) Die deden niet aan sport.
De resultaten: Gemiddeld verliezen deelnemers in de eerste groep 4,3% van hun lichaamsgewicht, de deelnemers in groep 2 verliezen net iets meer dan 5,7% en de mensen in groep 3 komen 0,5% bij. Het lijkt er dus, op basis van deze eerdere studie op dat sporten om af te vallen wel werkt. Maar lees zeker mee verder en je gaat grote ogen opentrekken als je de nieuwste bevindingen verneemt.
Meer sporten leidt tot meer gewicht in 3 jaar durend onderzoek
De voordelen van sport zijn duidelijk, maar de meeste onderzoeken houden geen rekening met andere factoren die het gevolg zijn van meer sporten. Zoals bijvoorbeeld het gegeven dat mensen die meer sporten ook meer honger hebben. Dus gaan ze waarschijnlijk ook meer eten. In een nieuw onderzoek hebben Dugas en haar collega's 2.000 volwassenen (in tegenstelling tot slechts 141 personen) bestudeerd uit 5 verschillende landen. Dit gedurende 3 jaar (en niet slechts 10 maanden). In die periode werd hun fysieke activiteit bijgehouden alsook hun schommelingen in lichaamsgewicht. De deelnemers droegen trackers om hun taille, zodat hun beweging en calorieverbruik precies bijgehouden kon worden. Het gewicht, de lengte en percentage lichaamsvet van elke deelnemers werd bij aanvang en om het jaar opnieuw gemeten. Verrassend genoeg blijkt uit deze studie dat de deelnemers met de hoogste graad van fysieke activiteit meer in gewicht toenamen dan mensen die minder bewegen of sporten.
Hoe kan dat eigenlijk?
"
Uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat een hoger niveau aan fysieke activiteit op zichzelf niet beschermt tegen gewichtstoename. Hieruit deduceren we dat andere factoren, zoals eetgewoontes, een meer kritische factor zijn", concluderen de wetenschappers. Diëten die de nadruk leggen op sporten om af te vallen leiden tot teleurstellende resultaten. Dit komt onder meer omdat we erg slecht zijn in het inschatten van de calorieën die we verbranden bij het sporten en de hoeveelheid die we bij eten innemen. Zo werd bijvoorbeeld in een studie in 2010 aan mensen gevraagd na het sporten een hoeveelheid voeding te eten die volgens hun inschatting overeenstemt met het aantal calorieën dat ze net verband hebben.
Ze aten gemiddeld 2 à 3 keer zo veel calorieën als wat ze verbrand hadden
Het is overduidelijk waarom je dan niet afvalt.
Wat moet je dan wel doen?
Dieet, wat je eet en hoeveel je eet, is een heel erg belangrijke facto bij gewichtsverlies. De grootte van je porties en je eetgewoontes zijn cruciaal in het bereiken en behouden van een gezond lichaamsgewicht. Dat bewegen wel deel uitmaakt van een gezonde levensstijl spreekt voor zich. En er zijn 2 redenen die doorgaans maken dat je meer eet dan goed voor je gewicht is: (1) Je hebt honger (duh) (2) Je hebt zin in voeding. Soms zelfs een onweerstaanbare drang naar knabbelen of snoepen Het eerste wat je moet doen is stoppen je hierover schuldig te voelen. We zijn het resultaat van vele duizenden jaren evolutie. Je biologie is nu éénmaal wat ze is. En de voedingsindustrie doet er ook alles aan om je meer te doen eten en snoepen, omdat ze dan meer verkopen en extra winst maken. It's not your fault. "
Ik had net hetzelfde. De hele dag door at ik wel iets. Nooit erg veel tegelijk. Nooit een enorme maaltijd of echt grote portie. Maar om de zoveel minuten wel een koekje, of een belegd beschuitje, of een gezonde smoothie enz.... Het resultaat was dat ik net geen 100 kilo woog (ik ben 1m75 groot)." Dit is het authentieke verhaal van Alain Indria, producent van SkinnyLove. "
Hoe ik met SkinnyLove* begonnen ben, bespaar ik je. Je kan het hier lezen als je wil. Belangrijk voor jou is dat SkinnyLove 2 zeer belangrijke effecten op je lichaam heeft. Hieronder vertel ik je ze."
"Hoe ik heel wat vermagerd ben dankzij SkinnyLove*"
SkinnyLove* verhoogt je gevoel van verzadiging. Je hebt veel sneller het gevoel dat je voldaan bent. Je hebt - letterlijk - minder honger. Meer zelfs, je hebt minder trek in eten. Die soms onweerstaanbare drang om toch maar op iets klein te knabbelen verdwijnt. Weet je, dat ene 'koekje per dag dat ergens tussen de 90 en 100 kcalorieën telt, scheelt na een jaar vlot 5 kilo in je gewicht'. Ik ben niet gaan sporten, want daar heb ik met een full time job, een echtgenote en 3 kinderen echt geen tijd voor. Nee, ik drink gewoon dagelijks mijn 2 SkinnyLove* shakes. Niet in plaats van maaltijden, maar tussendoor. Het is geen maaltijdvervanger (en ook geen laxerend middel). Wel integendeel, het zit boordevol gezonde ingrediënten. En het is ook puur natuur.
Wat zit er in SkinnyLove*?
Da's geen geheim. 100% natuurlijke ingrediënten die helpen het lichaam te zuiveren van afvalstoffen, je verzadigingsgevoel verhogen en zo helpen op gewicht te blijven en je lichaam ondersteunen bij afslanken. Voormiddag: Ingrediënten per afgestreken doseerlepel: Acacia gom (Acacia senegal) 63%, fruitvezels
, Matcha groene thee (Camellia sinensis) 9%, aroma: gember, gember (Zingiber officinale) 2%, antiklontermiddel: silica, groene koffie (Coffea arabica L.) 1,5%, kruidenmix . Namiddag: Ingrediënten per afgestreken doseerlepel: Acacia gom (Acacia senegal) 54%, fruitvezels , kurkuma (Curcumu longa) 10%, natuurlijke aroma’s: gember en sinaas, gember (Zingiber officinale) 2%, chinese kaneel (Cinnamomum cassia) 2%, antiklontermiddel: silica, zwarte peper (Piper nigrum) 1%, komijn (Cuminum cymimum) 0,02%.
Wat nu?
Nu je weet dat de wetenschap bevestigt wat je al langer weet, of zelfs al ervaren hebt, namelijk dat sporten om af te vallen aartsmoeilijk is, wat ga je doen? Blijven volharden in een aanpak die niet werkt. Of SkinnyLove* proberen? De vraag is nu zeer eenvoudig. Wat doe je ? Tijd verliezen? Of gewicht verliezen? *SkinnyLove gebruikt de kracht van de natuur, dankzij de werking van ingrediënten als vijgcactus, gember, matcha groene thee en meer. Vijgcactus ondersteunt het afslanken dankzij een gunstige invloed op het vetmetabolisme. Gember bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel. Matcha groene thee ondersteunt het afslanken en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.