Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
sterke nagels

Mooie en sterke nagels in 3 eenvoudige stappen

Met de feestdagen in het vooruitzicht willen we allemaal mooie, sterke nagels. Een sprankelende feestlook met een slordige manicure, dat kán gewoonweg niet. In 3 eenvoudige stappen brengen wij je naar sterke, gezonde nagels zonder scheurtjes.

1. Eet evenwichtig

Broze nagels met witte streepjes op het nagelbed kunnen duiden op een slechte voeding. Vul je dieet aan met voeding die rijk is aan antioxidanten zoals blauwe bessen, broccoli of aardamandel. Ook eiwitten en gezonde vetten zijn van belang. Zijn je nagels niet in optimale conditie? Een extra inname van vitamine B, zink en biotine kan helpen. Ook silicium helpt de aanmaak van keratine (een belangrijk bestanddeel van haar en nagels) stimuleren.

Lees ook: Dankzij deze tips krijg je mooi (en glanzend!) haar

2. Kort en krachtig

sterke nagelsVijl je nagels zo kort mogelijk en in één richting (ga dus niet heel snel in beide richtingen over je nagelrand). Een ronde of ovale vorm werkt het beste. Vijl je je nagels in een punt of een vierkant, komen ze meer onder druk te staan en scheuren ze sneller. Kom niet in de verleiding om quick dry nagellak te kopen. Het effect van deze formules is niet bewezen en ze kunnen je nagels uitdrogen.

3. Finishing touch

Gehydrateerde nagels zijn sterkere nagels! In handcrème zitten vaak bestanddelen die je nagels sterker maken. Investeer ook in een flesje nagelriemolie; een product dat veel vrouwen zien als een overbodige luxe. Ten onrechte: de verzorging van je nagelriemen maakt ze steviger en zorgt ervoor dat je nagels sneller groeien. Vergelijk het met een serum voor het haar: dankzij deze finishing touch gaat je haar minder splijten.

Wat kan je beter mijden?

Gelnagels

Een manicure met gel of acryl is fijn omdat je je nagels er feestelijk mee kan uitdossen (ook met 10 tutorials creëer je nooit nail art zoals in het salon). Houd je je nagels naturel, is het resultaat misschien subtieler, maar je kan ook vaker van kleurtje veranderen. Door het gebruik van synthetisch acryl verzwakken je nagels. Schakel ook 1 of 2 nagellakloze weken per maand in. Op die manier kunnen je nagels bijkomen.

Desinfecteermiddelen

Je kent ze wel: de kleine tubes 'zeep zonder water' voor in je handen. Ze zorgen inderdaad voor brandschone handen, maar nagels houden niet van alcohol. Het droogt ze uit en ze worden er zwak en broos van. Hetzelfde geldt voor de meeste poetsmiddelen. Daarom zijn er huishoudhandschoenen in de handel!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"