Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
strakke buik

Een strakke buik krijg je als je deze 4 voedingsmiddelen vermijdt

Nu de zomer in het land is en we weer massaal in bikini of badpak moeten rondlopen, willen we graag dat onze buik er zo strak mogelijk uitziet. Heb je nog last van overtollige vetrolletjes of van een opgeblazen gevoel dat jou die strakke buik ontzegt? Dan kan je beter deze vier voedingsmiddelen vermijden. Op die manier vliegen die laatste centimeters eraf voor je het weet.

1. Kazen

strakke buik Eet je veel kaas? Dat is niet het beste idee als je een strakke buik wilt krijgen. Van een stukje kaas op tijd en stond word je heus niet dik, maar als je echt gaat voor een platte buik binnen een beperkte tijdsperiode kan je die schapen- en geitenkaas toch best even links laten liggen. Waarom? Omdat het vet uit kaas rechtstreeks naar je buikje gaat. Het bevat veel zogenaamde abdonimal fats. Dat is een deel visceraal vet. Hoe groter je buikje, hoe meer visceraal vet je hebt en hoe meer gezondheidsproblemen je kan ervaren. Als je dan toch per se kaas wil eten, kies dan zeker voor natuurlijke en biologische kaas met zo weinig mogelijk ingrediënten.

Lees ook: Wat verklapt je buikvet over je gezondheid?

2. Alcohol

Zeg naast alleen kaas, ook maar even vaarwel tegen wijn. Voorlopig geen kaas- en wijnavonden voor jou als je graag met een strakke buik wil pronken op het strand. Het is niet voor niets dat we een vetbuikje regelmatig een bierbuikje noemen. Alcohol bevat alleen maar loze calorieën en helemaal geen voedingsstoffen die je lichaam kan gebruiken. Je lichaam slaagt de energie die het hier van krijgt meteen op als buikvet. Bovendien houdt je lichaam na het drinken van alcohol meer vocht vast, met een opgeblazen buik als resultaat. Wil je toch graag genieten van een heerlijk zomers drankje als je op een terras zit? Probeer dan eens de Summer Booster El Presidente uit. Het is een alcoholvrije cocktail die smaakt naar matcha groene thee en champagne. Deze heeft een vetverbrandende en afslankende* werking, waardoor je zorgeloos kan genieten van het zonnige weer. Lees ook: Dit doet alcohol écht met je huid

3. Bruisende dranken

Alle koolzuurhoudende dranken kan je best vermijden. Het hoge suikergehalte dat het toevoegt aan je lichaam is ongezond en het bruisende effect van het koolzuur doet je buik opblazen zoals een ballon. Bovendien verstoort het koolzuur je spijsvertering, doordat drankjes die dit bevatten brandend maagzuur veroorzaken. Daardoor sluit de spier tussen de maag en de slokdarm niet goed, wat de spijsvertering bemoeilijkt.

Lees ook: De 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

4. Zout

effect zout lichaam Zout is een grote boosdoener op veel gezondheidsvlakken. Zeker wanneer het gaat om hydratatie. Zout absorbeert namelijk al het water uit lichaamscellen, terwijl die water heel hard nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Het eten van te veel zout geeft je een opgeblazen gevoel, waardoor die strakke buik nog niet voor vandaag is. Tegenwoordig is aan zowat alles zout toegevoegd, vaak zelfs aan zoete producten. Controleer dus zeker de ingrediënten van alles wat je eet of koop je voeding puur zodat je exact weet wat erin zit. Een beetje zout kan uiteraard geen kwaad, maar overdrijf niet.

Lees ook: Dit effect heeft te veel zout eten op je lichaam

Door deze voedingsmiddelen te vermijden ga jij eindelijk richting die strakke buik die je wilt, maar vergeet zeker ook niet dat je ook zonder strakke buik perfect bent zoals je bent. * matcha groene thee ondersteunt de gewichtscontrole en heeft een gunstige invloed op het vetmetabolisme.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"