Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
succesvol dieet

Voor een succesvol dieet moet je deze 3 ochtendgewoontes vermijden

Wie zijn levensstijl omgooit en gezond wil leven, moet heel wat gewoontes veranderen. Toch ben je jezelf soms niet bewust van de gewoontes die je het best kan vermijden om er een succesvol dieet van te maken, omdat alles nog heel nieuw is. Ben je al een tijdje bezig, maar merk je nog geen resultaat? Dan zijn deze ochtendgewoontes daar misschien de verklaring voor. Dit moet je vermijden als je het cijfertje op de weegschaal niet wil zien stilstaan.

1. Je start je dag zonder daglicht

succesvol dieet Het eerste wat je 's ochtends moet doen? Je gordijnen opentrekken. Het daglicht dat binnenvalt activeert je biologische klok. Dat houdt in dat je lichaam en je metabolisme weten dat het tijd is om in actie te schieten. Zowel lichamelijk als mentaal word je wakkerder wanneer het daglicht binnenvalt. Omdat je metabolisme in gang schiet, krijgt je bloedsomloop een boost, waardoor je lichaam optimaal functioneert. Als je daarentegen de gordijnen dichthoudt en je dag in het donker start, ervaar je die effecten niet. Daarnaast blijkt uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken dat mensen die langer in het donker blijven in de ochtend een hogere BMI hebben dan mensen die zichzelf onmiddellijk blootstellen aan het daglicht.

Lees ook: Dit simpele trucje doet je afvallen tijdens het opstaan

2. Je ontbijt niet

Als je denkt dat je gewicht zal verliezen als je je ontbijt overslaat, dan zit je compleet fout. Dit zal net het tegenovergestelde teweegbrengen. Het ontbijt is belangrijk om je metabolisme op gang te brengen, wat noodzakelijk is als je vet wilt verbranden en wilt afvallen. Een maaltijd overslaan kan je metabolisme net vertragen en dat is iets wat je zeker niet kan gebruiken. Bovendien zal je meer zin hebben in snacks wanneer je je dag start met een lege maag. Er is al meermaals gebleken dat wie het ontbijt overslaat, later op de dag meer calorieën opneemt dan wie 's ochtends met een gezond en verzadigend ontbijt start. Heb je weinig tijd? Neem dan bijvoorbeeld het natuurlijke drankje SkinnyLove mee in een shaker en eet ernaast een vers stuk fruit. Ideaal om de dag gezond te starten.

Lees ook: Snelle en gezonde oplossingen voor wie niet veel tijd heeft voor ontbijt

3. Je slaapt te lang

op tijd gaan slapen Je vraagt je waarschijnlijk af of er wel iets bestaat zoals te lang slapen. Het bestaat zeker. Hoewel een slaaptekort nefast is voor je gezondheid, brengt een teveel aan slaap eveneens veel gezondheidsnadelen met zich mee. Wie elke nacht langer dan acht uur slaapt en daarnaast weinig dagelijkse activiteit onderneemt, heeft veel meer kans op hart- en vaatziekten, hoofdpijn en overgewicht. Slaap dus genoeg, maar niet te veel. Niet makkelijk om een juiste balans te vinden. Af en toe eens uitslapen kan natuurlijk geen kwaad, maar zie dat je geen halve dagen in bed spendeert.

Lees ook: Te lang slapen heeft dit effect op jouw lichaam

Om van een succesvol dieet te spreken, moet je al zeker deze drie ochtendgewoontes vermijden. Als je daarnaast gezond eet en voldoende beweegt, dan komt het ongetwijfeld helemaal goed!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"