Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
ambities waarmaken

3 succesvolle tips om je eigen ambities waar te maken

Af en toe even de tijd uittrekken om een balans op te maken van waar je staat in je leven is iets wat je zeker moet doen. Waar wil je juist naartoe werken en wat wil je graag bereiken? Waar wil je over een paar jaar staan? Dankzij deze 3 succesvolle tips kan jij jouw ambities waarmaken.

Picture perfect

ambities waarmaken

Wanneer we bezig zijn met het ontwikkelen van onze eigen doelen en ambities, staan sociale media hier regelmatig in de weg. Willen we dat ene doel écht, of willen we dat alleen omdat anderen het hebben bereikt en daardoor gelukkig lijken te zijn? Laat je niet misleiden door het perfecte plaatje op het internet, maar blijf trouw aan je eigen visie en je eigen kijk op geluk. Omdat iemand door een bepaald bereikt doel gelukkig lijkt, betekent niet dat die persoon ook echt gelukkig is of dat hetzelfde doel jou gelukkig zal maken. Het is belangrijk om te focussen op je eigen verlangens en hoe je zelf gelukkig wil worden.

1. Creëer je eigen succes

Ga eens helemaal terug naar het begin. Waar zag jij jezelf vroeger? Vaak zijn we zo bezig met onze dagen door te komen dat we het uiteindelijke totaalplaatje dat we ooit wilden uit het oog verliezen. Het is niet slecht om soms even stil te staan bij wat ooit je doel was, om vervolgens na te denken of de situatie waarin je nu zit je richting dat doel duwt of niet. Het kan evengoed zijn dat jouw doel ondertussen veranderd is, omdat je als persoon gegroeid bent. Schuif die dromen die niet meer bij jou passen aan de kant en focus op een nieuw doel. Creëer je eigen succes door te focussen op de juiste ambities die helemaal bij jou passen.

Lees ook: Doelen bereiken doe je op deze manier (zo lukt het je écht)

2. Ontdek jezelf

activiteiten alleen doen

Neem voldoende tijd voor jezelf om erachter te komen dat datgene waar je naar streeft ook echt is wat je wil. Smartphone aan de kant, een stevige sportsessie, een ontspannend avondje in de zetel of alleen op reis gaan: zorg voor momenten waarop je alleen focust op jezelf en volledig kan ontspannen. Tijdens die momenten kom je jezelf tegen en kom je erachter waar jij blij van wordt en wat je gelukkig maakt. Die momenten van (onbewuste) zelfreflectie zijn belangrijk om de juiste doelen te bereiken. Alleen dan kom je te weten waar jij naar verlangt.

Lees ook: Waarom je meer activiteiten alleen moet doen

3. Vertrouw op je gevoel

Ons verstand neemt het vaak over van ons gevoel en onze intuïtie, maar die laatste twee vertellen je meer dan je denkt. Als iets niet goed voelt of je hebt de indruk dat je niet op de voor jou juiste weg zit, probeer de situatie dan te veranderen. Het is nooit te laat om een ommekeer te maken en een nieuw doel na te streven of een nieuw pad te bewandelen. Vertrouw op je gevoel, want dat heeft meestal gelijk.

Lees ook: Wat is het best: keuzes maken op basis van ons gevoel of ons verstand?

Dankzij deze drie tips kan jij probleemloos jouw eigen ambities waarmaken en jouw doelen bereiken. Focus op wat belangrijk is voor jezelf en negeer alles wat niet bij jouw eigen gevoel past!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"